Mega Vlieger Commewijne

Steeds groter is het motto van  de gebroeders Prawesh, Anwar en Anand Ramjas en hun vrienden Dinesh Datai en Karan Mangrey van Alkmaar, Commewijne  bij het maken van reuze vliegers. Deze werkende jongens in de leeftijd van 19 tot en met 24 jaar hebben er 4 dagen lang voor over gehad  om van bamboe, huisvuil plastic zakken, touw en SRD 150.- aan contactlijm, de grootste vlieger van Suriname  te maken. Hun hobby startte 4 jaar geleden en hun laatste creatie meet intussen 4 x 6 meter!

Hun eigen geld en  moeite hebben ze erin gestopt om dit vervaarlijk stuk speelgoed te produceren. De vlieger heeft gisteren reeds 5 minuten gezweeft boven Commewijne nabij de dijk van Alkmaar. Het kost wel 6 rennende jongens om een stuk airlift te geven aan het grote speelgoed. De staart is van dik boottouw uit sisal. Deze jonge experts en hun groeiende fanclub beleven de grootste lol om hun vlieg(tuig) de lucht in te krijgen.

Deze Commewijne jongens kijken naarstig uit naar de competitie die zich eventueel aandient om hun  record van 2017 te overtroeven. Voor het volgende jaar staat er al een grotere vlieger in de planning. Hoeveel wilde woordvoerder Prawesh niet aan de redaktie verklappen.

Enige berekeningen  en  safety factoren zullen in beschouwing worden genomen, want de kracht ontwikkeling op zo een stuk zijl van 4×6 meter is niet gering.

Hopelijk zien wij deze vakantie nog meer van zulke creatieve jongens en meisjes hun artisiteke kunnen!

Vanmiddag is reeds de volgende proefvlucht.

OHM