Minister Buitenlandse Zaken India op bezoek

In het kader van het ‘6e joint cooperation’ overleg tussen Suriname en India was voor enkele dagen op bezoek de Indiase minister van buitenlandse zaken dr. V. K. Singh, samen met een kleine delegatie. De besprekingen werden gevoerd op het ministerie van Buitenlandse Zaken in Paramaribo waarbij er steun aan Suriname werd toegezegd voor projecten tot een bedrag van USD 35 miljoen.

Van de zijde van de Indiase Ambassade was er gisteravond ter ere van de gasten een 2 uur durende culturele avond “Sur Bhárti” aan de Surinaamse overheid en de samenleving aangeboden in de Banquet Hall van het hotel Torarica, vanaf 19 uur.     Ere gast was de Surinaamse counterpart van de minister  t.w. mw. Yldish D Pollack-Beighli. Verschillende hoge ambtenaren van het ministerie van Buitenlandse zaken en vrienden van de ICC en de Indiase Ambassade behoorden  tot de overige  gasten.

Na de  toespraken van de beide ministers werden volgens Indiase tradities door hun diya’s aangestoken.

Het ICC verzorgde  2 groeps zangoptredens, terwijl de rest van de avond de speciaal uit India overgekomen  kathak danseres mw. Pragati Sood Anand  4 prachitge nummers verzorgde. De eerste betrof een technisch nummer  van de kathak dans als demonstratie. In de overige 3 was er ook een act over Panchwatie waarbij het drama van  Súrpaṇkhá met Shrí Rám en Lakshman en  de ontvoering van Sítá door Rávaṇ meesterlijk werd uitgebeeld. Een uitleg ging vooraf aan deze uitbeeldingen. Kirti Ramautar rijgde als confrencier de avond aan elkaar.

Vanavond reist de Minister met zijn delegatie door naar Jamaica waar soortgelijke joint cooperation overleg zal plaatsvinden. Daarna reist hij terug naar India.

De inhoud van de resultaten van het overleg zullen spoedig publiek worden gemaakt.

Bron: OHM