MMC Nickerie ontvangt 40FT container aan donatie uit Nederland

Initiatiefnemer Dr. Arie  van der Ham, één van de chirurgen werkzaam in het MCC, verzamelende deze hulpgoederen. Na zijn terugkomst in Nederland startte hij een inzamelactie om op deze wijze de nood in de zorg enigszins te kunnen verzachten. 

De hulpgoederen zijn zorgvuldig gekozen door de behoefte bij het MMC te inventariseren. Het betreft goederen als; mondkapjes, verband, echografie apparaten, onsteriele wegwerp

onderzoekshandschoenen, huid-desinfecterende vloeistof, rolstoelen, pennen, ATLS studieboeken, massagetafels, ziekenhuis bedden, medicijnkarren, rollators, loop-hulpmiddelen, injectienaalden, insuline pennen, testmateriaal bloedglucose en laptops. Allemaal hulpmiddelen die het MMC zelf heeft aangegeven nodig te hebben.  De hoge internationale containertransportkosten (7000 euro) door de oorlog in Ukraine was een enorme uitdaging om te overbruggen. Dankzij Will van Rhee, voorzitter van Stichting Vrienden van Suriname, Bobby Jaykaran en de Nederlandse medische specialisten was dit probleem ook opgelost. Dit project is verder ook gecoördineerd door Bobby Jaikaran, Vivian Djojosemito, Sew Soekhlal, Chander Mahabier en Inder Jaglall. 

Ook dankzij de goede samenwerking met de Surinaamse Overheid zijn de goederen invoerrechten vrij geïmporteerd. Dit is een aardige geste van het ministerie van Volksgezondheid.  

Het MMC ziekenhuis is iedereen zeer erkentelijk voor deze grote en broodnodige donatie. 

Dr. Arie van der Ham
Dr. Arie van der Ham
MMC Nederlandse Medische Specialisten
Stichting Vrienden van Suriname na het inladen van de container.

SNC.com