Mudra’s – Yoga met je handen

Er is veel meer aan yoga dan op het eerste gezicht lijkt. Hoewel yoga voor veel mensen geassocieerd wordt met asana’s en ademhalingsoefeningen, is er een minder bekende, meer subtiele en onafhankelijke tak van yoga: Yoga Tatva Mudra Vigyan of de wetenschap van yogamudra’s.

Betekenis van yogamudra’s

Geheel verschillend en gebaseerd op het principe van Ayurveda, worden yogamudra’s als een helende vorm gezien. Het Sanskrietwoord mudra wordt vertaald als “gebaar”. Een mudra kan het hele lichaam omvatten of kan een eenvoudige handpositie zijn. Mudras gebruikt in combinatie met yoga ademhalingsoefeningen verlevendigen de stroom van prana in het lichaam, waardoor verschillende delen van het lichaam worden geactiveerd.

Hoe werken yogamudra’s?

Volgens de Ayurveda worden ziekten veroorzaakt door een onevenwichtigheid in het lichaam. Deze onevenwichtigheid is het gevolg van een gebrek of overmaat aan een van de vijf elementen in de natuur (lucht, vuur, water, aarde, ether).

Onze vijf vingers hebben de kenmerken van deze vijf elementen en elk van de elementen dient een specifieke en belangrijke functie binnen het lichaam. De vingers zijn in wezen elektrische circuits. Het gebruik van mudra’s past de stroom van energie aan, wat de balans van de elementen beïnvloedt en genezing vergemakkelijkt.

Mudras creëren een subtiel verband met de instinctieve patronen in de hersenen en beïnvloeden de onbewuste reflexen in deze gebieden. De interne energie wordt gebalanceerd en omgeleid, wat de verandering in de sensorische organen, klieren, aders en pezen beïnvloedt.

Op 10 november 2018 verzorgt Sobha Bagrecha  een Mudra workshop. De workshop is open voor een ieder ouder dan 16 jaar. Er is geen voorkennis nodig over Mudra’s en Art of Living. De workshop vind plaats in het Art of Living Centrum aan de J.A. Pengelstraat 158. Inloop is vanaf 18:00u en het programma start om 18:30. De bijdrage voor deze workshop is Srd 125 per persoon. Voor meer informatie over de Mudra Workshop kunt u contact met ons maken op de volgende nummers: 8649409 / 8754610 / 8660955

Bron: The Art Of Living Suriname

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *