Muziekrapport aangeboden aan Onderwijs en SVCC

Het rapport dat naar aanleiding van de op 29 juni gehouden workshop over het Hindustaans muziek onderwijs is samengesteld is de vorige week aangeboden aan actoren in deze branche.

Onderdirecteur Margo Kent van het onder directoraat Kunst Cultuur Educatie van het Minowc en Dr. Sharad Kumar, directeur van het Indiase Swami Vivekananda  Culture Center, SVCC ontvingen het rapport.  Sewa voorzitter Govind Panchoe, Stg. Kela ki Poedja voorzitter Lando Ramdin en Bhagwan Gangaram Panday, ondervoorzitter benadrukten bij beide actoren het naar een hoger niveau tillen van het Hindustaans muziekonderwijs in Suriname. 

Stg. OHM heeft sinds 2017 het initiatief genomen en nu is het tijd om in teamverband met alle scholen en muziekdocenten naar de next level te gaan met een stapsgewijze implementatie fase. Mw. Kent zegde toe met haar team te zullen nagaan hoe het curriculum, de handleidingen, de lesmethoden etc. verbeterd kunnen worden. SVCC directeur Kumar beloofde met de ambassade en het ICCR in India te zullen overleggen hoe de muziekscholen te ondersteunen in de aangegeven aanbevelingen middels deskundigen voor reparatie van instrumenten, standaardisatie van de import en methoden om jongeren aan te trekken voor de muziekindustrie. 

De organisaties hebben een pilot launch gepland op dinsdag 6 augustus te SSDP op Blauwgrond alwaar de initiatief groep Paramaribo Noord een aanvang zal maken in de komende vakantie met muzieklessen. Zowel Mw. Kent als Dr. Kumar dankten de organisaties voor hun prijzenswaardig initiatief en beloofde alle support waar mogelijk.  

OHM

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *