Nagárá speelster valt op bij jaarlijkse OHM Cautál Milan & Bazaar

Op zondag 25 februari 2018 werd de jaarlijkse OHM Cautál Milan gehouden op het terrein van de 25 jarige Shri Krishna Mandir aan de Lalla Rookhweg. Al 10 jaren organiseert de OHM deze Cautál Milan zodat dit muziekaal deel van onze cultuur behouden blijft en zich verder ontwikkelt. Jongeren in het bijzonder worden gestimuleerd deze seizoenszang aan te leren en de ouderen worden aangespoord om dit liefdevol over te dragen aan de volgende generatie.

De bedoeling is dat zoveel mogelijk jongeren cautáls gaan zingen en deze ontwikkeling heeft zich zeker ingezet. Dit jaar hebben 10 cautál samájs aan deze Cautál Milan deelgenomen waaraan voornamelijk jongeren tussen de 8 en 38 jaar aan deelnamen. Aan het eind van de Milan vormden een 12 tal ouderen spontaan een cautal groep en werd er terstond opgetreden. Een verbazing wekkende kwaliteit werd gepresenteerd.

Er waren ook een 30 tal info en voedingsstands waar de aanwezigen informatie op diverse gebieden konden krijgen. Ook plantjes en spirituele boeken waren verkrijgbaar. Een deel van de opbrengst was voor de mandir bestemd. De jonge dame Devika Jhagroe die de nagára bespeelde oogstte veel bewondering bij het publiek; Devika verricht hierme baanbrekend werk daar het voorheen zelden voorkwam dat een dame dit muziekintrument bespeelde. De organisatie van deze succesvolle dag was een gezamenlijke inspanning van de OHM, CUS, NSHI, Yuvadal en de Shri Krishna mandir. Het streven naar eenheid en efficiëntie werd hiermee gestalte gegeven. Shubh Holi!

OHM

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *