Nationale Rámlila Manifestatie 8 november 2019

Na een historisch optreden tijdens het Kumbh Mela festival in Prayagraj (Allahabad, India) zal het Rámlila team bestaande uit deelnemers van verschillende Rámlila groepen van Suriname de volgende scenes opvoeren, nl. Rám WanWás (de verbanning van Rám naar het bos) en Bharat Milan ( Ontmoeting met Bharat) in het eerste deel. In het tweede deel is het Bali Sugriw Yuddh (gevecht tussen Bali & Sugriv) en Shri Hanuman in Lanka. Dit keer op Surinaamse bodem in het Hindi en Sarnámi en wel op 8 november 2019 aanvang 19.00 uur op het terrein van Roeli’s Event Venue aan de Kronenburgweg (Magentakanaal/Frederikshoopweg).

Enkele foto’s van de voorstelling:

De initiatiefnemer is Stichting Rámlila & Rámayan Foundation Suriname en zij zet deze productie neer samen met haar samenwerkende partners Stichting Yuvadal Suriname, Stichting Sociaal, Cultureel en Religieuze Jongeren van Leiding 9a en de Shri Maha Shakti Durga Samaadj. Er zal gebruik worden gemaakt van moderne theatertechnieken. Shailendra Bhoelai (Hollywood Award winner) uit Nederland zorgt voor live backgroundmuziek. Er wordt gezorgd voor nederlandse boventiteling, zodat degene die het Hindi en Sarnami niet machtig zijn het verhaal ook moeiteloos kunnen volgen.

Met de oprichting van de Stichting Rámlila & Rámayan Foundation Suriname (SR&RFS) heeft de Stichting als hoofddoel gesteld het cultuurbehoud van de Rámlila in Suriname en het immateriële werelderfgoed te redden van ondergang. Rámlila is door UNESCO als universeel erfgoed erkend en is de oudste folkloristische kunst ter wereld die nog tot heden populair is in India, Suriname, Trinidad & Tobago, Cambodja, Sri Lanka, Rusland, Thailand, Laos, Indonesië en andere Zuidoost Aziatische landen. Ook het vertegenwoordigen, het verenigen en het faciliteren van groepen en organisaties die zich mede ten doel stellen om de Rámlila in welke vorm dan ook te bevorderen. Daarbij willen wij een ieder kennis laten maken met de filosofie van de Rámayan met betrekking tot de universele normen en waarden, gedragsregels en respect voor elkaar.

Stichting Rámlila & Rámayan Foundation Suriname dankt al haar sponsoren en een ieder die een bijdrage heeft geleverd aan de totstandkoming van deze productie. Zij zal haar cultureel en educatief werk in Suriname blijven voortzetten. Blijft u de media en onze facebookpage/Rámlilasuriname volgen voor onze activiteiten! Kaarten (SRD 10 per stuk) zijn verkrijgbaar bij Kavish Cultural House aan de Cocobiacoweg. Op het terrein van Roeli’s Event Venue is er parkeergelegenheid.

Stichting Rámlila & Rámayan Foundation Suriname

Amrika R. Anroedh – Projectleider

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *