Navrátri

Tijdens deze 9 dagen zijn de originele (vrouwelijke) oerkrachten (Shakti) levendig, bekend als “Mother Divine” of Mátá Durgá (Moeder Natuur). Deze Natuur wetten zijn verantwoordelijk voor de gehele schepping.

Deze Natuurwetten zijn levendig en toegankelijk voor een ieder tijdens deze 9 dagen van Mother Divine in hun oorspronkelijke vormen van ontbinding, onderhoud en creatie (Durgá, Máhá Laksmí en Saraswatí).

Alle groei en evolutie vindt plaats, door eerst de vernietiging van het oude, onderhoud en creatie van het nieuwe.
Om te groeien en om het nieuwe te creëren, moet het oude eerst worden vernietigd.

De eerste 3 dagen van Mother Divine staan ​​bekend als de Máhá Durgá-krachten / energieën, die alle onzuiverheden, kwaden, zonden en onwetendheid vernietigen die lijden veroorzaken, in onszelf en anderen.

Nadat we gezuiverd zijn door de Durgá-krachten, worden Máhá Laksmí’s krachten en energieën in de 3 dagen daarna levendig. Deze natuurwetten schenken ons alle rijkdom en comfort om ons te ondersteunen. Rijkdom in zijn 8 vormen zijn totale rijkdom, geld, voedsel (granen), dieren (voertuigen), kinderen (nageslacht), moed (moed en kracht), onderwijs (kennis) en overwinning.

De laatste 3 dagen wordt Máhá Saraswatí levendig, de natuurlijke wetten van wijsheid en kennis. Alleen door kennis kunnen we een beter leven voor onszelf en anderen creëren.

Het proces in deze 9 dagen is dus vernietiging (van onwetendheid), onderhoud (door rijkdom) en Schepping door Kennis. Deze 9 dagen worden als een zeer gunstige tijd beschouwd. Om maximaal te profiteren van deze dagen, kun je rustig luisteren naar de Máhárishí Vedische Pandits, die mantra’s chanten die betrekking hebben op deze 9 dagen. Ze zijn hier gedurende deze tijd te vinden op: http://www.maharishichannel.in/,  kanaal 3, klik op “play”.

Wij zijn heel fortuinlijk om 3 Máhárishi Vedische pandits te hebben in Suriname in het  Internationale TM centrum te Uitkijk, waar het ‘savonds van 7.00 uur – 8.30 nm, voor een ieder toegankelijk is.

Ian G. Thijm. Bsc, MBA, TM Leraar

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *