Navrátri 3e avond : Má Chandraghantá

Op de 3e dag van Navrátri wordt Durga Má aanbeden in haar Chandraghantá vorm. Zij die haar in deze vorm aanbidden zijn gezegend met de eeuwige kracht en eeuwige geluk. De godin draagt de halve maan in een klokvorm. Daarom wordt deze vorm van Durga má bekend als Chandraghantá. Ze heeft een gouden tint, bezit tien handen en rijdt op een tijger. Ze heeft wapens in acht van haar 10 handen. Van de overige twee, heeft de ene hand een bel en met de andere geeft zij zegen aan haar volgelingen. 
Tijdens de strijd tussen de goden en demonen, stuurde zij met het oorverdovend geluid van haar bel of ghantá, duizenden demonen naar de verblijfplaats van de dood. Haar strijdende pose toont haar gretigheid om alle slechte krachten die Haar volgelingen belagen, te vernietigen. 
Chandraghantá is de vertegenwoordiging van de Opperste gelukzaligheid en kennis. Er wordt gezegd dat door haar zegeningen alle zonden, lijden, slechte energieën etc. worden geëlimineerd uit het leven. Door het berijden van een tijger inspireert ze haar volgelingen om onbevreesd te zijn. Door het aanbidden van Chandraghantá ontdoet men zich van alle wereldse zorgen en bereikt de hoogste spirituele gelukzaligheid.