Navrátri 9e avond : Má Siddhidátrí

De negende vorm van Durga Má heet Siddhidátrí. Siddhidátrí of Má Kamlá is het symbool van rijkdom en wereldse geluk. Mahá Shakti geeft alle 8 Siddhí’s: Aṇimá, Mahimá, Garimá, laghimá, Prápti, Prákámya, Ishitva en Vashitva. Volgens de ‘Devi Púrán’, kreeg de oppergod Shiva al deze siddhí’s door het aanbidden van de opperste godin Mahá Shakti. Met haar zegen is zijn halve lichaam van Má Durga geworden : ‘Ardhanáríshvar’.
Má Siddhidátrí is in staat alle vormen van destructie van haar volgelingen tegen te gaan. De godheid wordt soms gezien zittend op een lotus en soms gemonteerd op een leeuw. 
Ze is goed bewapend. De rechter benedenarm houdt een schijf en de bovenste rechterhand houdt een lotus. De linker hand houdt een schelp en de bovenste hand houdt een Gadá. Devi Siddhidátrí is ook bekend als Devi Lakshmi en haar gemaal is Heer Vishṇu. Zij is de uiteindelijke vorm van de Má onder de Navdurga’s. Na het aanbidden van alle andere aspecten van Devi, wordt Navrátri Pújá afgesloten door te bidden tot Devi Siddhidátrí. Zij wordt ook aanbeden door alle Goden, Rishis, Muniswaras, Siddha yogi’s, en alle gebruikelijke toegewijden die religieuze doelen nastreven.