Navrátri-diensten (vervolg)

1. Shiv Párvatí Mandir
Bij de Shiv Párvatí Mandir Magentakanaalweg/Hoek Verl. Welgedacht B is er i.v.m. Navrátri een 10-daagse Shrímad Deví Kathá Yagya.
Op vyás zit pandit Sharma Ghisaidoobe, en pandit Chaitram Ghisaidoobe is de pujárí.
De Shrotá is het echtpaar Sewtahal.

2. Shrí Krishṇa Mandir Kwatta
Bij de Shrí Krishṇa Mandir te Kwatta km 11 worden ook elke avond diensten gehouden. Op woensdag 28 september zat op de vyás pandit Oedaibhan Oedit Doebe. De rode draad door de pravacan van de pandit was dat Shrí Rám in staat was om Sítá te bevrijden uit Lanká, waarnaar toe Rávaṇ haar gebracht had, door gedurende Navrátri vol overgave te bidden tot Durgá Mátá, die hem de kracht gaf. Verder dat Rávaṇ zijn dood kwam door een shrápa (vloek) van Sítá in haar vorig leven. Rávaṇ had haar nl. ten huwelijk gevraagd. Zij zei toen aan Rávaṇ, dat zij de oorzaak van zijn dood zou zijn.

Tijdens hoogtijdagen, dus nu Navrátri, is de belangstelling groot en zijn de mandir’s drukbezocht. Er worden veel mantra’s gereciteerd, bhajan’s gezongen en er wordt gebeden.

3. MáJagdambá Tirath Sthán Chandhishawweg

Hier worden ook elke dag diensten gehouden. Op de vyás zit pt. Sarwan Ramsoedit Tewarie, de pujárí is pt. Krishan Chinnoe en de shrotá is dhr. T. Ramlakhan, de eigenaar van de áshram.

4. Shrí Vishṇu Mandir

Zondag 2 oktober 2022
Pt. Vishnutjaran Nandoe Tewarie, pt. Motipersad Ghisaidoebe, pt. Widjai Kamta en pt. Dhiradj Ganeshchaube heel vroeg voor ons allen in gebed voor een beter Suriname

5. Shrí Krishṇa Mandir  Mr.J.Lachmonstraat

Vyás en pujárí is pandit Krishnesdath Mathoerapersad en shrotá is het echtpaar Mangre.

OHM