New Delhi zit bijna zonder McDonald’s

In het Indiase New Delhi hebben 39 van de 55 McDonald’s-filialen de deuren moeten sluiten. De fastfoodketen is in een juridische strijd verwikkeld met zijn Indiase franchisenemer, en verliest licenties aan de lopende band.

De problemen tussen de Indiase franchisenemer Connaught Plaza Restaurants en McDonald’s begonnen in 2013, toen de fastfoodketen Vikram Bakshi, de oprichter van Connaught Plaza, uit zijn eigen bedrijf kegelde. Bakshi sleepte McDonald’s daarop voor de rechtbank. Dat juridisch dispuut is nog altijd aan de gang, maar beide partijen weigeren commentaar te geven op het verloop van de procedure. Connaught Plaza Restaurants heeft intussen wel 39 van de 55 filialen in de miljoenenstad gesloten. “Alle werkzaamheden in de getroffen restaurants zijn tijdelijk opgeschort”, zegt McDonald’s India in een communiqué. Connaught Plaza ontkent wel de geruchten dat 1.700 werknemers hun baan zouden verliezen: het bedrijf blijft de werknemers ook nu nog doorbetalen, klinkt het.

Domino’s Pizza

Intussen kampt McDonald’s in India met dalende verkoopcijfers, waardoor het zijn plaats als grootste fastfoodketen in het land moest afstaan aan Domino’s Pizza. Toch blijft India “een belangrijke markt” voor McDonald’s. “We zijn vastberaden om samen met Connaught Plaza te werken en de problemen zo snel mogelijk op te lossen”, besluit de keten.

Bron: HLN.be