Nieuw logo 150 jaar Hindustaanse immigratie

Op zondag 27 november 2022 vond in het Lalla Rookh gebouw de onthulling plaats van het nieuwe logo voor de viering van 150 jaar Hindustaanse Immigratie op 5 juni 2023. Het vorige logo heeft ook 10 jaar lang gediend als bindend element tussen de verschillende uitdragers van de Hindustaanse cultuur. Ranjan Akloe was in 2013 de bedenker van het eerste gezamenlijke logo, waarbij de Stg. Organisatie Hindoe Media mocht assisteren in het verfijnen en promoten van dit nobel idee. Belangeloos heeft dhr. Akloe 10 jaar lang dit logo aangepast voor toepassing in het betreffende jaar.

Anil Manurat, vz. CUS, dhr. Wishwanand Sheoratan, winnaar van de logo en dhr. Radjen Baldew, vz. Stg. OHM

Anil Manurat, vz. CUS, dhr. Wishwanand Sheoratan, winnaar van de logo en dhr. Radjen Baldew, vz. Stg. OHM

De door de Stg. OHM geïnitieerde logo- commissie onder leiding van de kunstenaar George Ramjiawansingh, schreef een wedstrijd uit, die uiteindelijk 28 ontwerpen van 16 inzenders opleverde. Stuk voor stuk waren het mooie produkties waardoor het kiezen van de winnaar uit deze uitdagend was. Toch moest er een winnaar worden gekozen. Santosh Wishwanand Sheoratan was degene die met zijn ontwerp het best aan de voorwaarden van de wedstrijd had voldaan. Hij kreeg op de meeting van zondag dan ook veel bijval daarvoor.

De aan de wedstrijd verbonden prijs werd gesponserd door ambassadeur Arunkumar Hardin en Manish Sewgobind die het idee ondersteunden. Vóór de presentatie van het winnende logo mocht het grote publiek zelf aangeven welke van de 3 beste logo’s zij zouden uitkiezen. Bij grote meerderheid werd inderdaad daarbij ook het door de commissie gekozen logo ondersteund.

Dit logo mag door alle Hindustaanse Immigratie vierende organisaties gratis worden gebruikt. Voor commerciële toepassingen zoals kleding bedrukken en stickers maken, zal er wel een bijdrage gevraagd worden, om zo middelen te collecteren om een sociaal project uit te voeren. Dit logo zal ook elk jaar aangepast en gebruikt worden. De eenheid in verscheidenheid wordt hiermee gestimuleerd naar de kant van eenheid. De herdenking/viering van 150 jaar Hindustaanse Immigratie belooft een groot spektakel te worden.
Bereid u zich ook voor?

OHM