OHM 13 jaar!

Het is een mooie uitdaging om eeuwenoude Hindustáni normen  waarden en tradities  hedendaags uit  te dragen en voort te zetten. Direct komt daarbij het stukje van marketing en media om de hoek kijken. OHM heeft in de afgelopen 13 jaar intern zelf veel adaptaties moeten plegen om aan deze moderne kijk op het aan de man brengen van het culturele en religieuze erfgoed vorm te doen geven.

Naast de vele activiteiten die op het jaarprogramma van de OHM Suriname staan, was het ook zaak om de grootse viering van de Hindustaanse Immigratie ter hand te nemen. Tezamen met een sterk ontwikkelde culturele sector en haar organisaties is het gelukt om een heel succesvolle 5 daagse Ápravási Milan af te draaien in het NIS in Paramaribo. Ruim 20 events werden in 5 dagen gepresenteerd, de grootste Immigratie activiteit van Suriname.

Tegelijkertijd was ook de ingebruikname van het nieuwe representatieve kantoor aan de Commewijnestraat 37 boven een heugelijke gebeurtenis. Onze sponsor de heer Lal Dássásing zijn wij hier zeer erkentelijk voor. De ruime openingstijden van 7.30 – 22.00 uur maken ruime dienstverlening naar de sector toe mogelijk.

Ook voor het komende jaar 2018-2019 heeft de OHM nog veel projecten op stapel, naast de reguliere activiteiten. Veel aandacht zal worden besteed aan het verhogen van het niveau van samenwerking tussen Hindustáni organisaties. Ook de radio en televisie programma’s krijgen een nieuwe aanpak.

OHM blijft werken aan het steeds beter dienen van onze Hindustáni gemeenschap waarbij het streven naar summati ( eenheid) het hoofdoel is en blijft.

Sevá Karná Hamárá Dharma Hai

 

 Radjen Baldew

12 oktober 2018

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *