OHM bát-cit te Shri Satnarain Mandir

Op zondag 15 december heeft de OHM Nári team samen met het bestuur van de Shri Satnarain Mandir, aan de Indira Gandhiweg een bát-cit gehouden.  

OHM-voorzitter Sunita Ramlochan Tewarie en bestuurslid Bhagwan Gangaram Panday introduceerden de doelen van de stichting, de geconstateerde buurtproblemen en de noodzaak tot duurzame oplossingsmethodieken daarvan. Relatietherapeut Shurley Seetal hield het gehoor de dagelijkse uitdagingen voor waarmee gezinnen te kampen hebben. Relaties tussen man en vrouw, ouders en kinderen, de opvoeding van kinderen in deze tijd en vele tips kwamen aan de orde. Kandidaat-notaris Amreeta Baidjoe gaf een uiteenzetting van de problemen in de notariële praktijk. Trouwen met huwelijkse voorwaarden, het op tijd maken van testamenten met daarin opgenomen de uitzondering van aanverwanten (schoonzonen, schoondochters) en het inschakelen van beëdigde landmeters waren onder andere haar adviezen. De huisartsen Anand Seetal en  Dharma Ramautar-Gangaram Panday gaven uitleg over de meest voorkomende ziekten w.o. diabetes mellitus, hoge bloeddruk, stress, hart- en vaatziekten. Zij gaven ook aan hoe belangrijk voeding, yoga, beweging, sport en meditatie is om ziektes te voorkomen.

OHM-ondervoorzitter Radjen Baldew sloot de avond af door het vervolgtraject van actieve vrouwen- en jongerenparticipatie aan te bevelen. Ook zouden de mandir en de achter-bhavan vaker dan één keer in de week open moeten zijn voor nog meer sociaalvormende activiteiten voor en door jongeren, vrouwen en seniorenburgers.

OHM

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *