Bezoek aan Dr. Kanta Rani door OHM-ondervoorzitter en hr. Rabin Baldewsingh

Op woensdag 10 september bracht OHM-ondervoorzitter Bhagwan Gangaram Panday een bezoek aan Dr. Kanta Rani N. in het Gandhi Centre te Den Haag. Oud-wethouder Rabin Baldewsingh was hierbij aanwezig en was getuige van de overhandiging van de OHM-publicaties aan deze Hindí-Guru.

Ze is 12 jaar geleden verbonden geweest als Hindí teacher aan het Indian Cultural Centre Suriname alwaar zij samen met zangguru Rita Bokil zich zeer bijzonder heeft ingezet om een aantal belangrijke projecten voor en met Suriname te realiseren. Vele Hindíworkshops, incentives voor Hindídocenten, tv-cursussen, conversatie-, Hindí- en muziekpublicaties en de bekende cd Ham Sab Surinámí Hain zijn met teamwork uitgevoerd.

Rabin Baldewsingh zet zich enorm in voor het behoud van het Sarnámí en heeft vele publicaties op zijn naam. Zijn recent uitgebrachte Sarnámí Woordenschat boek, deel 1, is uitverkocht. Enkele weken geleden is in Suriname o.l.v. o.a. dhr. Baldewsingh de Jit Narain Lezing gehouden en de Jit Narain Cultuurprijs uitgereikt, heeft de heer Baldewsingh zijn boeken aangeboden aan actoren uit de Surinaamse samenleving, en heeft hij voor de kick-off van het muziekeducatieproject instrumenten gedoneerd aan de SON, Samenwerkende Organisaties (Paramaribo-) Noord.

Met Dr. Kanta Rani zijn Hindí- en Sarnamí-issues besproken en er zal met de onlangs 42 jaar oud geworden Stg. Suriname Hindi Parishad nagegaan moeten worden welke de nodige stappen en uitdagingen zullen moeten zijn ter verder behoud van Hindí en Sarnámí, vooral bij de jongeren. Belangrijk te vermelden is dat de bijdragen die Dr. Kanta Rani en Rita Bokil hebben geleverd nog heden gemist worden en er reikhalzend wordt uitgekeken naar hun retour en het wederoppakken van de goede projecten.

OHM

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *