OHM doet donaties namens een goedhartige familie uit Nederland

Een familie F2 uit Den Haag – Nederland doneert jaarlijks aan vele instellingen en behoeftige personen middels levensmiddelenpakketten, tuingereedschappen en voeding. De afgelopen dagen zijn goederen met korting bij Combé Markt aangekocht en is voor 7 tehuizen gekookt, waaronder Huize Emma, Huize Majella, Huize Ashiana, Ebenhaezer, Kinderhuis Arya Dewaker, Lotjeshuis, Huize Beatrix, Huize Ramoth.  Levensmiddelenpakketten zijn verdeeld te Geyersvlijt, Leidingen en omgeving, Indira Gandhiweg en Koewarasan.

Dit keer is niet gekozen voor de oude methode waarbij er een pré-selectie werd gemaakt, maar is een team onder leiding van mw. Hilegonda Leeflang en het OHM Nári Team met Sunita Ramlochan Tewarie, Amreeta Baidjoe, Shanti Mungra en Bhagwan Gangaram Panday op stap geweest op zoek naar arme gezinnen, waarbij de pakketten gelijk werden overhandigd. Duidelijke criteria zijn in acht genomen om echte armoede te herkennen.

Een ander doel van dit project was om ook een babbeltje te maken met de oudjes om na te gaan hoe hun zorg is geregeld, hoe hun medische toestand is, wat hun leeftijd en hun familieband is. Dit om in de toekomst de hulp af te stemmen op de ware behoeftes. Bij deze bezoekjes heeft het team van OHM veel geleerd.

OHM dankt dit echtpaar uit Nederland, dat anoniem wenst te blijven, voor zijn frequente donaties aan weeskinderen en bejaarden. Een andere methode die deze familie op advies van OHM toepast is het doneren van tuingereedschappen volgens de filosofie ‘geef geen vis maar een hengelstok’.

Dit gereedschappenpakket bestaat uit een houwer, tjap, hark, vijl, slijpsteen, handschoenen, kruiwagen, schop, schoffel, laarzen, groentezaden en plantjes.

OHM zal dit het komend jaar nog meer stimuleren bij donateurs om in plaats van fast-food en levensmiddelen liever gereedschappen te doneren, waarmee men zijn eigen groenten kan produceren. Hiervan kan een deel dienen voor consumptie en een deel voor de verkoop.

 

OHM

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *