OHM geeft 2e good food kookles

Stg. Organisatie Hindoe Media gaat verder met het verzorgen van goede-voedingcursussen. Haar OHM Nári (Ladies) Team doet dit good food, healthy lifestyle project om middels theoretische en praktische voorlichting “a better way of life” te stimuleren en zo de toename van het aantal en van de ernst van gezondheidsklachten, van het aantal diabetici, het aantal nierdialyses, het aantal hoge-bloeddrukpatiënten enz. tegen te gaan. Er moet een drastische verandering komen in ons consumptiegedrag, zowel thuis, op school, aan het werk en vooral op feestjes. Teveel suiker, zout, vet, fastfood en koolhydraten zijn de boosdoeners. Terwijl de import van frisdranken en alcohol alsmaar toeneemt, worden op de scholen vanuit de kantines onze kinderen verziekt met veel suikerhoudende dranken. Ook de “Cocktail bar” nieuwe mode op feestjes bevat lekkere overzoete suiker- en alcoholverdelers. In onze ziekenhuizen worden er wekelijks tenen en/of voeten afgesneden en komen vele Surinamers te weten dat ze ook diabeet zijn. Dan begint het lange traject van onderzoek, medicijnengebruik waarbij er ook adviezen op het gebied van voeding, drank en een betere levenswijze zijn. Eenieder, inclusief het hotel/restaurant/cateringwezen, koks en vooral de moeders wordt uitgenodigd deze kookles bij te wonen. Deze tweede kookles vindt plaats in Martin’s House of Indian Food aan de Hajarystraat te Rainville.

Dit keer wordt er geleerd hoe Álú Gobhí (aardappel met bloemkool en gepelde tomaat), Matar Mushroom  (doperwten met paddenstoel in masálá) en Navratna Kurmá (mix-groente in witte saus) te bereiden.

Bekende koks  en andere deskundigen hebben hun medewerking toegezegd en zullen aanwezig zijn. Een vrijwillige bijdrage is welkom ter dekking van de kosten.

Het wordt weer heerlijk smullen waarna het toepassen thuis of elders wenselijk is. Stg. OHM organiseert deze activiteit mede i.v.m. Wereld Diabetesdag en hoopt hiermee een bijdrage te leveren aan betere voeding en gezondheid voor onze burgers.

Stg. Organisatie Hindoe Media

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *