OHM Nári- Team vergroot zichtbaarheid vrouwen

Ruim vijftig vrouwen hebben op woensdag 10 oktober 2018, in de Flex Mall gediscussieerd over hoe ze zichzelf en de organisatie waarin ze zitten kunnen versterken. Het initiatief voor deze bijeenkomst komt van het vrouwenteam van OHM. Het team heeft als doel de sociaal-maatschappelijke positie van vrouwen te verbeteren.

Landelijk team

“Er zijn heel veel vrouwen actief in mandirs. Maar ze moeten niet blijven steken in de zanggroepen en de keuken. Ze moeten ook actief participeren in de besturen. Als we kijken naar het hoger onderwijs, dan zien we dat er veel vrouwen op die opleidingen zitten. Dit betekent, dat er in de toekomst veel zal veranderen. Het vrouwenteam van OHM is in April 2017, na een grote bijeenkomst tot stand gekomen. Het is de bedoeling dat vrouwen niet alleen op de achtergrond blijven, maar zichtbaar worden”, zegt OHM-voorzitter Radjen Baldew. Shurley Seetal van het vrouwenteam vindt dat de groep die op dit moment voornamelijk in Paramaribo actief is, moet worden uitgebreid tot een landelijk team. “Met de bijeenkomst willen we inzicht krijgen in hoe de vrouwen binnen hun organisaties en wijken functioneren en hoe ze met elkaar kunnen netwerken en samenwerken.”

Discussie

Na de kennismaking warden de vrouwen in groepen verdeeld waarin ze konden discussiëren over de noodzaak tot samenwerken met andere groepen, hoe de eigen organisatie functioneert, wat de doelstellingen zijn van de organisatie, wat OHM kan doen voor de groepen wat betreft trainingen en andere vaardigheden en hoe de samenwerking tussen vrouwen de samenleving ten goede kan komen. Uit de discussies zijn er verschillende voorstellen gedaan voor de trainingen en ondersteuning. Er is voorgesteld om minimaal één keer per kwartaal samen te komen en een onderwerp aan de orde te stellen. Succesverhalen en knelpunten van organisaties kunnen met elkaar worden gedeeld als voorbeeld voor anderen. Bij de afsluiting konden de vrouwen hun behoefte per organisatie en de faciliteiten die ze ter beschikking hebben aangeven. Radjen Baldew heeft de groep aangemoedigd om hun activiteiten zoeveel mogelijk te promoten en te delen met OHM, die alles publiceert op de website. “We maken een lijst van activiteiten die er zijn, waardoor mensen kunnen kiezen waar ze op elke dag naar toe willen gaan. Laten we elkaars tempel bezoeken en elkaar ondersteunen”.

 

Bron: de Ware Tijd (12-10-2018)

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *