Om Puri heengegaan

De wereldbekende Indiase acteur Om Puri is overleden, hij werd dood in zijn huis in Mumbai op de vrijdagochtend gevonden. Hij is 66 jaar oud geworden .De acteur is bezweken aan een zware hartaanval.

 

Naar verluidt ging Puri naar huis op de donderdagavond na een film opname . De deurbel van zijn huis in Oakland Park residence Lokhandwala bleef onbeantwoord op de vrijdagochtend, waarna zijn chauffeur alarm sloeg. Actrice Shabana Azmi Twitterde, “OM Puri ondergaat obductie bij het Cooper ziekenhuis. Hij zal naar Trishul worden vervoerd waar bij het Oshiwara crematorium de crematie rond 18:00.zal plaatsvinden” Om Puri’s filmcarriere : Hij was ontvanger van twee nationale awards en twee Filmfare Awards waaronder een Lifetime Achievement Award. Om Puri had een illustere filmcarrière, verspreid over meer dan vier decennia. De acteur had een in december 2016 een tweet geplaatst,terug kijkend op zijn carrière .

Hij zei: “Ik heb er geen spijt van. Ik heb het heel goed gedaan . Ik heb niet een conventionele gezicht, maar ik heb het goed gedaan, en ik ben er trots op. ” De Padma Shri drager, studeerde aan het Film en Televisie Instituut van India en aan de Nationale School of Drama, waarbij Naseeruddin Shah zijn klasgenoot was . Geboren op 18 oktober 1950 en afkomstig uit Ambala in Haryana, maakte Om Puri zijn filmdebuut in 1976 met de Marathi film ‘Ghashiram Kotwal’. Als alom geprezen acteur is Om Puri te zien in films als ‘Ardh Satya’, ‘Jaane Bhi Do Yaaro’, ‘Aakrosh’, ‘Mirch Masala’ en vele anderen. Recentelijk was hij te zien in de films ‘Dabangg’, ‘Bajrangi Bhaijaan’ en ‘Ghayal Once Again’.

Puri had ook een stevige en gedenkwaardige rol met Helen Mirren in Steven Spielbergs 2014 Amerikaanse comedy-drama ‘The Hundred-Foot Journey’ als tegenspeler.

De befaamde acteur had ook sommige geweldige optredens in de reguliere commerciële Pakistaanse, Indiase en Britse cinema, afgezien van zijn minder goede optredens in Hollywood met zijn rollen in ‘Oost is Oost’, ‘City of Joy’, ‘Gandhi’ en ‘The Reluctant Fundamentalist’. Hij werd genomineerd voor de Beste Acteur BAFTA voor ‘East is East’ in 2000.De acteur ontving ook een ere-OBE in 2004 voor zijn bijdrage aan de Britse cinema. Om Puri’s eerste huwelijk met Seema Kapoor, de zus van acteur Annu Kapoor, in 1991, duurde niet lang. Ze scheidden na 8-maanden en Puri trouwde met journalist Nandita Puri in 1993. De acteur heeft een zoon Ishaan met Nandita.

In 2009 schreef zij Puri’s biografie getiteld ‘Unlikely Hero:. Het Verhaal van Om Puri’ De acteur was woedend op de opname van expliciete details van zijn eerdere relaties in het boek.

 

 

(Times of India)