Onthulling Baba en Mai monument in Nickerie

Op zondag 4 juni  2017 rond 13.00 uur  vond de onthulling plaats van het monument van Bábá en Mái op het Volksplein  tegenover de markt in Nieuw Nickerie; deze geschiedde door  de districts commissaris van Nickerie, Vedperkash Joeloemsingh en de voorzitter van de Stichting Hindoestaanse Immigratie, de heer  Shabir  Ahmed  Ishaak. De beeldhouwer is de 27-jarige Nickeriaanse kunstenaar  Ajay Permaul, die 6 weken hieraan heeft gewerkt; het monument is van beton gemaakt.

Van link naar recht: DC van Saramacca Lachmipersad Doebe, DC van Nickerie Vedperkash Joeloemsing, beeldhouwer Ajay Permaul en de heer Shabir Ahmed Ishaak.

Deze handeling was voorafgegaan door een reeks van toespraken die ruim 2 uren duurden, waarbij aan het woord kwamen de master of ceremonies  de heer  Ramesh Malahe, de voorzitter van het Comité Herdenking Hindoestaanse Immigratie, Gautam Dwarka, de voorzitter van de CUS, Anil Manurat, de heer Liakat Mahawatkhan, de Dc  van Saramacca, Lachmipersad Doebe en van Nickerie, Vedperkash Joeloemsing en de heer Shabir Ishaak en enkele zangers.

De heer Ishaak kreeg uit handen van de dc  van Nickerie een oorkonde als blijk van waardering voor alle goede werk die hij gedaan heeft en nog steeds doet. Het publiek was in grote getallen aanwezig waarbij een opemerkelijk groot aantal uit Paramaribo.

Met het plaatsen van dit monument is de wens van veel Nickerianen in vervulling gegaan; dit  was hun  het vorig jaar  door de SHI beloofd. De kosten groot Srd 30.000,- werden door de Nickeriaanse gemeenschap bijeen gebracht.

Het eerste Monument van Bábá en Mái is op 5 juni 1993 onthuld in Paramaribo  door de Stg. Hindoestaanse  Immigratie; het tweede monument  is gesitueerd op de Suriname ghát langs de Ghogli rivier in Kolkatta in India in juni 2015 met toestemmming van de SHI en het  derde monument  nu op  4 juni 2017 in Nieuw Nickerie op het Volksplein.

OHM feliciteert de Nickeriaanse gemeenschap.

Bron: OHM