Onthulling naamborden scholen in het Hindí

In het kader van het initiatief om Hindi’ en naamplaatjes te promoten in Hindi, werd een speciale campagne ‘Vande Maatrubasha’ gelanceerd die leidt tot de 200ste verjaardag van Maharishi Dayanand Saraswati. De Sanatan Dharm Maha Sabha Suriname (SDMS) onder leiding van zijn voorzitter Pandit Nitin Jagbandhan nam actief deel aan de campagne en deed een beroep op Hindi-sprekers om Hindi-naamborden te installeren in hun vestigingen en huizen Samenvattend met de inhuldiging van de Shri Ram-tempel in Ayodhya, vanmorgen (22 januari 2024) organiseerde de SDMS de onthulling van nieuwe naamborden met Hindi’s in de 15 scholen die er door worden Ambassadeur Dr. Shankar Balachandran was de hoofdgast die samen met Pandit Nitin Jagbandhan en de penningmeester van de SDMS sinds de ochtend 14 scholen bezocht en de planken één voor één onthulde.

De directie, docenten en studenten van de Scholen verwelkomden de gasten enthousiast met slingers & liedpresentaties in het Hindi. Pandit Nitin Jagbandhan en ambassadeur Dr. Shankar Balachandran legden de motivering uit en motiveerden de studenten om hun moedertaal te leren. De Ambassadeur herhaalde in elke school dat trots zijn op je cultuur leidt tot eigenwaarde en zelfgeloof die je vertrouwen versterken en anderen respecteren voor hun individualiteit. Prestaties komen alleen als mensen een einde maken aan hun dilemma van wat ze zijn. Hij deed een beroep op de studentengemeenschap om de biografieën van presteerders te lezen en het voorbeeld te zien van succesvolle landen met de onmiskenbare formule van trots op hun cultuur en hun moedertaal.

De door SDMS gerunde scholen geven Hindi les als buitenschoolse activiteit en zorgen ervoor dat hun leerlingen gebedsliederen leren in Hindi en Sanskriet.

Bron: Fb page India in Suriname (Embassy of India, Paramaribo)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *