Ontvoerders gepakt door goed geheugen meisje (12)

Een meisje (12) uit het Indiase dorp Madhya Pradesh dat werd ontvoerd toen ze vier jaar oud was, is herenigd met haar echte ouders nadat ze haar ontvoerders bij de politie kon identificeren. Ondanks het feit dat er acht jaar zijn verstreken, wist het meisje zich nog te herinneren hoe ze werd gelokt door de ontvoerders.

De waarheid over het meisje kwam aan het licht nadat ze aan haar klasgenoot vertelde hoe ze werd ontvoerd bij haar biologische moeder. Dat meldt Times of India. Ze werd met behulp van koekjes weggelokt toen ze buiten aan het spelen was. De klasgenoot vertelde het verhaal aan haar ouders die op hun beurt een maatschappelijk medewerker inschakelden die de politie waarschuwde.

Uiteindelijk verkocht
De ontvoerders, het getrouwde stel Shivshankar en Ganga Sisodaiya, kwamen uit hetzelfde dorp als het meisje. Het echtpaar nam haar mee naar verschillende locaties om haar uiteindelijk te verkopen. Na enkele omzwervingen belandde ze bij Arti, een adoptiemoeder in Mumbai. Zij ’adopteerde’ het slachtoffer, maar ze vertelde de politie ook dat haar moeder Kamala, het meisje had gekocht van het tweetal.

Ontvoerders ontkenden eerst
Kidnapper Shivshankar Sisodiya meldde zich bij een politiebureau in Satna nadat hij zich realiseerde dat de politie op zoek was naar zijn vrouw Ganga. In eerste instantie ontkende het echtpaar iets met de zaak te maken te hebben, totdat het meisje naar het politiebureau kwam. Ze was erg bang, maar toen ze de ontvoerders identificeerde, werd het stel gearresteerd.

’Blijvende herinnering’
De rechter in Mumbai zei: „Hoewel het slachtoffer nog maar vier jaar oud was tijdens de ontvoering, hebben de beelden een blijvende herinnering gegeven. Ze kon zich niet vergist hebben.” Vanwege de zwaarte van het misdrijf hebben de kidnappers geen borgtocht gekregen. De politie doet nog verder onderzoek naar deze zaak.

Bron: http://www.msn.com/nl-nl/nieuws/buitenland/ontvoerders-gepakt-door-goed-geheugen-meisje-12/ar-AAokJpq?li=BBoPEwG&ocid=mailsignout