Overgewicht bij kinderen wordt deels bepaald door gewicht ouders

Overgewicht bij kinderen wordt voor een deel bepaald door het gewicht van hun ouders. Volgens nieuw onderzoek zou de combinatie van het gewicht van vader en moeder voor zo’n 40 procent bepalen of het kind overgewicht krijgt.
De onderzoekers van de universiteit van Sussex vergeleken de lengte- en gewichtmaten van 100.000 kinderen en hun ouders uit zes verschillende landen: het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, China, Indonesië, Spanje en Mexico.
In Economics & Human Biology beschrijven de onderzoekers dat ze door cijfers uit verschillende landen te vergelijken een duidelijk beeld hebben. “In de landen zijn hele andere eetpatronen terug te vinden en dus kunnen we uitsluiten dat de voeding al te veel invloed heeft”, aldus hoofdonderzoeker Peter Dolton.
Het gewicht van ouders lijkt het meeste effect te hebben bij kinderen met overgewicht. Bij kinderen die een gezond of een laag BMI hadden, werd het gewicht voor 20 procent bepaald door hun ouders.

http://www.msn.com/nl-nl/gezondheid/voeding/overgewicht-bij-kinderen-wordt-deels-bepaald-door-gewicht-ouders/ar-AAn7MlN?li=BBoPEwG&ocid=mailsignout