Papaya

Christopher Columbus noemde de papaja als de “vrucht van de engelen ‘, en dat is geen verrassing als we kijken naar de zoete, zachte smaak van deze vrucht, met zijn zachte consistentie.

 

De vrucht bevat veel gezonde componenten en bied verschillende voordelen voor de gezondheid.

Het heeft krachtige anti-inflammatoire eigenschappen die ernstige gezondheidsproblemen kunnen voorkomen en ze zijn een grote hulpkracht bij de behandeling van gezondheidsproblemen zoals wonden, indigestie, met inbegrip van kanker, bloedsuikerspiegel, en hart-en vaatziekten.

Toch moeten we u informeren dat u moet stoppen met het weggooien van de papaya zaden, want zij zijn de gezondste deel van de vrucht.

De papaya zaden worden geconsumeerd fijn, gemalen, of rauw met honing, melk, of in de salade dressings.

Gezondheidsvoordelen van papaya

De papaya heeft opmerkelijke medicinale deugden erkend uit de oudheid. Er is geen algemeen allergeen voedsel. Als een van de meest gemakkelijk verteerbare vruchten, het is een hele gezonde vrucht voor jong tot oud.

De voordelen voor de gezondheid van de papaya zijn teveel om op te noemen. Hier de voedingswaarde van papaya.

Een kleine papaya (152 gram) bevat :

  • Calorieën: 59.
  • Koolhydraten: 15 gram.
  • Vezels: 3 gram.
  • Eiwitten: 1 gram.
  • Vitamine C: 157% van de ADH.
  • Vitamine A: 33% van de ADH.
  • Foliumzuur (vitamine B9) : 14% van de ADH.
  • Kalium: 11% van de ADH.
  • Sporenhoeveelheden calcium, magnesium en vitamine B1, B3, B5, E en K.

Papaya’s bevatten ook gezonde antioxidanten genaamd carotenoïden. Ze zijn bijzonder hoog in een soort carotenoïden genaamd lycopeen. Deze gunstige antioxidanten worden beter opgenomen van papaya’s dan van andere groenten en fruit.

Hieronder een lijst van behandelingen voor een aantal van de meest voorkomende kwalen:

 

Uw lever Ontgiften:

Deze zaden zijn algemeen gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde om het lichaam volledig te ontgiften en ze kunnen de functie van de lever aanzienlijk verbeteren.

Het regelmatig gebruik van een eetlepel papaya zaden verwijderen effectief de giftige stoffen uit de lever. Studies hebben ook aangetoond dat het van groot belang kan zijn bij een vette lever (levercirrose).

U moet 5 zaden consumeren, vers of gedroogd, tweemaal daags gedurende een maand in het geval van cirrose.

U kunt ook de zaden vermalen in een pepermolen of vers verpletteren in een vijzel, en voeg ze toe aan een eetlepel vers limoensap. Drink deze papaya zaadbehandeling twee keer per dag voor een maand lang.

 

Verbeteren van een gezonde spijsvertering:

Deze vrucht is uiterst nuttig voor de spijsvertering en de zaden hebben krachtige anti-parasitaire en antibacteriële eigenschappen, daar door worden de schadelijke micro-organismen uit het darmkanaal geëlimineerd.

Ook een papaya heeft sterke anti-pathogene eigenschappen, zodat u een eetlepel van de zaden kunt consumeren voor de behandeling van voedselvergiftiging en bacteriën die de spijsvertering probleem veroorzaakt te vernietigen.

 

Verminderen van ontstekingen in inflammatoire aandoeningen:

Deze vrucht bevat twee geweldige enzymen, papaïne en chymopapaïne, deze bevatten krachtige ontstekingsremmende eigenschappen die efficiënt de ontsteking in het lichaam kalmereert bij artritis, jicht, astma, gewrichtspijn, en andere inflammatoire ziektes.

 

Uw nieren ontgiften:

Papaya zaden zijn uitstekend bij het ontgiften van de nieren en hun krachtige ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen voorkomt een toxine-geïnduceerde ontsteking van de nieren.

 

Lagere hoge bloeddruk:

Veel studies worden uitgevoerd op lab ratten en hebben aangetoond dat deze vrucht drastisch de gezondheid van het hart verbetert. De samenstelling bevat Carpaine, die effectief de cardiovasculaire gezondheid ondersteunt, en de papaya zaden en bladeren verminderen de diastolische, systolische en arteriële bloeddruk (MAP).

 

Cholesterol:

Deze vrucht helpt niet alleen het reinigen van het spijsverteringsstelsel, het is ook rijk aan antioxidanten die de oxidatie van cholesterol opbouw in de slagaders voorkomt.

Dikke darm en kankerpreventie:

De rijke vezels in papaya binden zich aan kankerverwekkende toxines in de dikke darm en worden tijdens stoelgang uit het lichaam verwijdert.

 

Voorkom Kanker:

Papaya zaden bevatten fenol en flavonoïden, die fungeren als natuurlijke antioxidantia en vertragen de groei van tumorcellen. Bovendien, de fytonutriënt isothiocyanaat beschermt u effectief tegen darm-, borst-, long- en prostaatkanker.

 

Natuurlijke anticonceptiemiddel:

Deze zaden zijn in de Indiase cultuur als een natuurlijke anticonceptie gebruikt. Daarom, als u probeert zwanger te raken, moet u de consumptie van papaya zaden voorkomen.

Volgens de bevindingen van de onderzoeken die gedaan zijn op mannelijke ratten, bij het gebruik van deze zaden vermindert enigzins een enige tijd de productie van sperma.

 

Bescherming tegen emfyseem:

Als je een roker bent of vaak wordt blootgesteld aan passief roken, moet u papayasap regelmatig gebruiken vanwege het hoge vitamine A-gehalte. Dit kan je leven redden omdat het longontsteking sterk zal verminderen.

 

Bescherming hart en vaatziekte:

De drie zeer krachtige antioxidanten in papaya’s helpen de oxidatie van cholesterol te voorkomen. Geoxideerde cholesterol vormt gevaarlijke aanslag die uiteindelijk hartaanvallen of beroertes kunnen veroorzaken.

 

Intestinale aandoeningen:

De papaïne in onrijpe papaya is uitermate gunstig voor mensen met een tekort aan maagsap, overmatig ongezond slijm in de maag, dyspepsie en irritatie van de ingewanden.

 

Onregelmatige menstruatie:

Consumptie van onrijpe papaya sap helpt de spiervezels van de baarmoeder samen te trekken, wat resulteert in een regelmatige menstruatie. Het is vooral nuttig in gevallen van menstruatie beëindiging bij jonge dames als gevolg van verkoudheid of trauma.

 

Huidziekten:

Het sap van onrijpe papaya is zeer gunstig bij de behandeling van huidaandoeningen zoals acne en psoriasis. Wanneer aangebracht op wonden, voorkomt het de vorming van pus en zwelling. Plakken van onrijpe papaya wanneer toegepast op het gezicht, kan pigmentvlekken of bruine vlekken verwijderen en de huid glad en delicaat maken.Probeer het eens!

 

Miltvergroting:

Dompel gesneden rijpe papaya in azijn voor een week, gebruik het twee maal daags bij de maaltijd totdat de milt is genormaliseerd.

 

Keelaandoeningen:

Drink honing gemengd met vers sap van onrijpe papaya wanneer men ontstoken amandelen heeft voor difterie en andere keel-aandoeningen. Het lost het membraan op en voorkomt dat infecties zich zal verspreiden.

 

Papaya is rijk aan waardevolle voedingsstoffen en heeft een heerlijke smaak.

De sterke antioxidant eigenschappen kunnen helpen uw risico van veel ziekten verminderen, zoals hart-en vaatziekten en kanker.

Het kan ook tegen de zichtbare tekenen van veroudering beschermen, zodat uw huid glad en jeugdig zal blijven.

Om de vele voordelen van papaya te ervaren, overweeg dan het toevoegen van deze gezonde en lekkere vrucht in uw voeding.

Bron:

http://www.healthunity.pw/

https://www.isditwelgezond.nl/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *