Pas op: Deze 9 gewoonten laten je nooit slagen in het leven

Gewoontedieren

Mensen zijn gewoontedieren. We houden van onze routine en gewoontes worden onze spierherinnering, d.w.z. we zijn zo op hen afgestemd dat als we ze niet uitvoeren, het voelt alsof onze dag niet goed is verlopen.

Laat je niet door slechte gewoonten bederven

Maar niet al onze gewoonten dienen ons goed. Sommige hiervan, hoewel comfortabel voor ons, veroorzaken obstakels op onze weg naar succes. Ze houden ons tegen zonder dat we dat beseffen. Wij onderzoeken en proberen te begrijpen welke van deze 9 gewoonten tot onze ondergang kunnen leiden.

Toen Yudhishtir koning werd

Het grootste Indiase epos, de Mahábhárata, had een oorlog van 18 dagen, d.w.z. de slag om Kurukshetra. De Pándava’s vochten tegen de Kaurava’s en wonnen de strijd. Nadat de strijd was geëindigd en het leven weer normaal was geworden, werd de oudste broer van Pándav Yudhishtir,tot koning gekroond.

Lessen bijwonen van Bhishma Pitámah

Als koning bracht Yudhishtir een bezoek aan de stervende Bhishma-pitama die hem de knepen van de politiek leerde om zijn koninkrijk te kunnen leiden. Alle punten die Bhishma pitáma overleverde aan Yudhishtir zijn tot de dag van vandaag nog geldig.

9 gewoonten die je kunnen ruïneren …

Yudhishtir vroeg Bhishma welke gewoonten zouden moeten en welke dingen men zou moeten nalaten. Bhishma legde de 9 gewoonten uit die mannen en vrouwen zouden moeten vermijden, omdat dit leidt tot mislukkingen en uiteindelijk de val van een persoon.

Overdag slapen

Overdag slapen indiceert een luie persoonlijkheid, een persoon die een uitsteller is. Mensen die lui zijn kunnen nooit hun plichten en verantwoordelijkheden vervullen. Degenen die overdag slapen zijn niet alleen lui, maar ook degenen die zich onttrekken aan hun werk. Ook te veel slapen kan een bedreiging vormen voor de gezondheid in het latere leven.

Doelloos ronddwalen

Iedereen vindt zichzelf graag een reiziger, maar niet iedereen is er een. Sommigen onder ons dwalen doelloos rond. Ze hebben geen bestemming noch doel; het is een vruchteloze oefening.

Weerspiegeling van karakter

Dit betekent dat zulke mensen nooit op één plek blijven zitten en vaak ongenode gasten zijn als ze uit het niets ergens komen. Dit reflecteert ook op hun persoonlijkheid dat ze zich nooit ergens aan kunnen binden – relaties of banen.

Gokken

Misschien wel de belangrijkste les. De gewoonte om te gokken zal leiden tot iemands ondergang. De verslaving van een gokker is zo erg dat ze alles vergeten en alles verwedden in hun leven, hun bezittingen en nog veel meer. Het neemt iemands lichaam en ziel over.

De chir-haran van Draupadi

In de Mahábhárata is de aflevering van Draupadi’s chir-haran het beste voorbeeld van de slechte effecten van gokken. Yudhishtir in zijn ego en trots wed, zich zelf, zijn koninkrijk, zijn broers en zelfs hun gemeenschappelijke vrouw. Gokken is de grootste zonde.

Een verslaving aan vrouwen

Er zijn allerlei soorten mensen op deze wereld. Sommige zijn gefixeerd op vrouwen, dat wil zeggen dat hun verslaving zodanig is dat ze altijd achter de vrouwen aanlopen. Zulke mannen hebben geen goede gedachten over vrouwen en het is puur lust wat hen drijft. Ze kunnen niet vertrouwd worden omdat ze zich kunnen misdragen of zichzelf kunnen dwingen tot het andere geslacht.

Kwaad spreken

Dit is net zo erg als roddelen. Het probleem is dat mensen niet beseffen wanneer ze negatief praten over anderen, de persoon in kwestie nooit zal worden geschaad, maar dat er schade zal zijn aan henzelf die zich overgeven aan slechte roddels of het verspreiden van geruchten. Zulke mensen kunnen zich op elk niveau verlagen zoals jaloezie, afgunst en zelfs geweld.

Een levend wezen doden of gaan jagen

God is de allerhoogste kracht die ons leven heeft geschonken en geen enkel mens, in welke hoedanigheid dan ook, heeft het recht om een ander levend wezen te doden. Het leven is kostbaar voor iedereen. Er zijn echter mensen die plezier hebben in het jagen op dieren en vogels. Wat ze zich niet realiseren is dat ze op een dag het goddelijke zullen moeten beantwoorden en zulke daden worden hun slechte karma.

Zich overgeven aan dans en ambachten

Zolang dans een hobby is, is het acceptabel volgens Bhishma Pitámah. Als deze hobby echter een gewoonte wordt en mensen al hun verantwoordelijkheden laten vallen om gewoon te genieten van dansen en zingen, zal het hen ruïneren. Daarom is het het beste om grenslijnen te tekenen.

Alcohol en andere verslavingen

Zodra iemand alcohol heeft gedronken of zich overgeeft aan andere drugs, verliezen ze de schijn van wat er in hun leven gaande is. Ze verliezen de volledige controle en worden gecontroleerd door de drugs. Verder beïnvloedt deze verslaving ook hun vrienden en familie. Als het ongecontroleerd is, kan het hun familie en hun professionele leven ruïneren.

Een instrument bespelen

Vandaag de dag is het een must voor kinderen om een instrument te leren spelen. Het helpt bij de ontwikkeling van de hersenen. Echter, als dit de drempel van je hobby overschrijdt en de persoon gewoon zijn tijd verspilt met het bespelen van het instrument, zal het hen ruïneren.

OHM

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *