Phagwá Milan 2022 succesvol afgesloten

De Phagwá Milan, welke gehouden werd op zondag 13 maart jl. in het LallaRookh complex, is met succes afgesloten. Ongeveer 1500 bezoekers hebben genoten van Cautálmuziek en -zang, gebracht door een 8- tal groepen, lekker eten en drinken en zangoptredens van dhr. Harold Ramkoemar.

Binnen in de conference room was er tevens een infobeurs met deskundigen die hun kennis deelden over Religie, Spiritualiteit, Áyurveda, Vástu etc. Artsen gaven samen met o.a. de afdeling NCD van het Ministerie van Volksgezondheid en de Diabetische Vereniging adviezen over suikerziekte, hoge bloeddruk, goede voeding etc., terwijl men bij My Lab terecht kon voor het bepalen van de bloedsuikers en het meten van de bloeddruk.  Er was veel belangstelling voor de stand van de fysiotherapeuten, waar men de BMI en het percentage vetgehalte in het lichaam kon meten. Verder konden de bezoekers terecht voor info bij een jurist, een notaris, een psycholoog,  een art-muziek en dansschool.

Kinderen en ouderen, ook van tehuizen, werden verwend met een lunch, kinderspelen, schminken, popcorn, suikerspin en treintje rijden. 

Aan de Bará- cookout namen 5 koks deel, die hun kunnen toonden aan het publiek; door een geheime jury werd het team Zorg en Hoop o.l.v. mw. R. Biere als winnaar gekozen. 

In de middaguren werden officieel door de Nederlandse Vriendengroep Himmat rolstoelen, rolatoren, mondkapjes en incontinentiematerialen uitgedeeld aan minder bedeelden.

De organisatie van het geheel lag in handen van de Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM), de Nationale Stichting Hindostaanse Immigratie (NSHI), Yuvadal Suriname, de Culturele Unie Suriname (CUS) en de jongerenvereniging Nauyuga. Met teamplay is, na een Covid periode van 2 jaren, wederom getracht cultuur, gezonde levensstijl, saamhorigheid en eenheid te bevorderden voor jong en oud.  De vijf organisaties bedanken een ieder voor hun bijdrage aan dit succes.

Stg. Organisatie Hindoe Media