Phagwá viering in Oranjestad ,Aruba

Voor de grote groep Surinamers in Aruba, alsook voor enkele plaatselijke Indiërs was het een waar genoegen om gisteren gezamenlijk Phagwá te mogen vieren tijdens het HOLI/ PHAGWA ARUBA FESTIVAL 2017 in hun woonplaats Oranjestad. Speciaal hiervoor was Kries Ramkheláwan met zijn Sáthi groep i.s.m. met de SLM overgevlogen vanuit Paramaribo samen met een 30 tal bezoekende Surinamers.

Het optreden vond plaats langs het zwembad  van  het Parke Arawa te Moko,Aruba. Daags van te voren was er via social media en whatsapp groepen reclame gemaakt voor dit festijn, terwijl in Suriname vooral reisbureau Ara Travel succesvol de aandacht  voor dit festijn vroeg. Kaartjes waren in de diverse Indiase zaken in Aruba te koop.

Kries Ramkheláwan en de Sáthi leden waren professioneel gekleed op het podium en gaven van 17 tot en met 23 uur een wervelende ,sfeervolle show weg. Vooral de dholki maakte veel indruk. De sfeer zat er goed in en er werd ruim met poeder rondgestrooid om het Phagwa gevoel te verhogen. Ook de zanggroep Sangeet Raag  gaf haar beste show weg. Een dj vulde het programma aan.

De opkomst was  goed te noemen met de 200 aanwezige gasten. Zij konden optimaal genieten van een volledig Hindustaans menu waarvoor de kouseband en de konhrá (pompoen) speciaal uit Suriname waren ingevlogen. Ook Surinaamse dranken ontbraken er niet.

Naast deze Phagwa viering heeft Ramkheláwan en groep ook een bhajan en kirtan optreden verzorgd op donderdagavond j.l. in de plaatselijke ’OM mandir Oranjestad.’

Het succes van beide events dient navolging , menen de bezoekers van beide optredens van Ramkhelawan en zijn Sáthi groep.

Manaaf Badloe,Boris Joemman en Navin Gangaram Panday en Ara Travel Suriname, de hoofdorganisatoren van de eerste gezamenlijke Phagwa viering op Aruba, blikken tevreden terug en overwegen inderdaad een jaarlijks terugkerend evenement maar dan gecombineerd met voetbal en andere activiteiten.