Planten die positieve energie en rijkdom aantrekken

Dat planten een positieve noot in huis brengen, dat ziet iedereen. Ze zuiveren niet alleen de lucht in de omgeving en brengen ontspanning door middel van hun geur, ook hun uiterlijk brengt degene die ernaar kijkt tot rust en tot innerlijke vrede.

Volgens het Feng Shui is het vervolgens zo dat een aantal van deze planten echt een positief effect hebben op de levens van mensen die ermee samen leven. Ze kunnen positieve energie aantrekken en werken een goede instelling naar de wereld toe in de hand en brengen last but not least, rijkdom.

Hier volgen enkele planten met superkrachten.

  1. Crassula

Volgens een oud Chinees geloof is het zo dat de Crassula die rechts van de voordeur in het halletje staat, rijkdom en voorspoed brengen. Het is een plant die makkelijk te verzorgen is, zet ‘m in een ruime pot en geef hem niet al te vaak water.

 

  1. Pothos

Aangezien dit een plant is die goed zonder licht kan, kan hij op de boekenplank staan of in de hoeken van kamers in huis. En het is juist hier waar, volgens de Feng Shui, de plant de energie absorbeert die opgehoopt is, is blijven hangen en negatief is. In ieder geval neemt de pothos vele vervuilers op uit de lucht, dus ook voor de grootste sceptici onder ons is dit een uitstekende keuze.

 

  1. Lucky Bamboo (Dracaena)

In de Chinese traditie staat elk aantal aan bamboestokken gelijk aan een precies effect. Om bijvoorbeeld overvloedigheid en voorspoed aan te trekken kunnen er 3 of 9 stokken in de linkerhoek in de woonkamer worden geplaatst (gezien vanuit het punt waar je via de voordeur het huis binnengaat).

 

  1. Kamperfoeli

Deze plant brengt bescherming en geld in huis. Er wordt gezegd dat door de zaadjes te pletten en deze naast je hoofdkussen te leggen ‘s nachts, je helpt om je mediamieke gaves te ontwikkelen. Het nectar is erg lekker en de geur is ook heerlijk. Door eraan te ruiken, versterk je jouw intuitie.

 

  1. Jasmijn

Deze trekt liefde en geld aan en geeft je voorspellende dromen. Jasmijnolie is gekend als een sterk afrodisiacum. Jasmijnbloemen werden gedragen door de Hogepriesteressen. Het mooie aan jasmijnbloemen is dat ze ‘s nachts openen.

 

  1. Lavendel

De geur is zo lekker en heeft een zeer rustgevend effect. Enkele druppels lavendolie op je hoofdkussen geeft je een goede nachtrust. Lavendel brengt innerlijke rust en brengt verlichting bij hoofdpijn. Een druppeltje lavendelolie op je slapen kan hierbij helpen. Lavendelthee is ook heel lekker en rustgevend. Je kan enkele druppeltjes lavendelolie in je bodylotion of douchegel doen om je te helpen ontspannen. Men zegt dat lavendel ook helpt om entiteiten te zien.

 

  1. Orchidee

Deze zijn mijn favoriet. Zo mooi, rustgevend en super gemakkelijk in onderhoud. Ze staan voor liefde en trekken deze aan. Ze versterken vriendschappen brengen troost voor de ziel. De oude Grieken associeerden orchideëen met vruchtbaarheid en het versterken van het libido.

 

  1. Aloë Vera

De oude Egyptenaren noemende het de plant van de onsterfelijkheid. Er wordt gezegd dat Aloë Vera positieve energie naar een huis brengt. Wetenschappelijk is aangetoond dat Aloë Vera de lucht zuivert en dat het ’s nachts zuurstof produceert waardoor we beter slapen en de volgende ochtend minder humeurig zijn.

 

  1. Pepermunt

Pepermunt verbetert de communicatie en relaties in huis. Bovendien geloven mensen dat een frisse pepermuntplant economische welvaart aantrekt.

 

  1. Sanseveria

Ook wel vrouwentong genoemd, maakt ’s nachts nog meer zuurstof aan dan overdag. De plant is dus heel efficiënt om de luchtkwaliteit en je ademhaling te verbeteren. Dat ze haast niet dood te krijgen zijn, maken ze de perfecte partner voor wie geen groene vingers heeft.

 

 

Bron:

https://www.curioctopus.nl/read/14852/drie-planten-die-positieve-energie-en-rijkdom-aantrekken-en-in-je-huis-brengen

https://www.hogerbesef.nl/10-spirituele-kruiden-en-binnenhuis-planten-die-liefde-geluk-en-voorspoed-brengen/

https://www.hln.be/nina/fit-gezond/deze-6-planten-doen-wonderen-voor-je-nachtrust~a6e2b90c/

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *