Premier India: bezoek van grote betekenis

 

Narendra Modi.

„Dit is een bezoek van grote betekenis wat zal leiden tot nauwere banden met een gewaardeerde vriend”, twitterde de Indiase premier Narendra Modi in het Nederlands dinsdag nadat hij was aangekomen op Schiphol. Hij is in ons land voor een werkbezoek van een halve dag.

Hij werd op de luchthaven ontvangen door minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. Het bezoek moet de banden tussen beide landen versterken. Premier Mark Rutte was twee jaar geleden in India op handelsmissie. In april was Koenders nog in het land met ruim 1,3 miljard inwoners.

Modi begint het bezoek op het Catshuis met een werklunch met Rutte en een aantal bewindslieden. Hier worden overeenkomsten getekend op gebied van sociale zaken en water. Ook worden afspraken gemaakt over culturele uitwisselingen. Hier spreekt Modi ook ook een aantal topmensen uit het bedrijfsleven.

Daarna gaat hij naar de Eikenhorst in Wassenaar voor een audiëntie bij koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Máxima spreekt de Indiase premier ook in haar rol als speciale pleitbezorger van de VN-secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Modi sluit het werkbezoek aan het eind van de middag af met een ontmoeting met de Indiase gemeenschap in ons land. Op de Sportcampus in Den Haag worden 2400 mensen verwacht. Modi was maandag nog in de VS waar hij onder anderen sprak met president Donald Trump.

Bron: De Telegraaf