Presentatie International Mall of Suriname (IMS)

In augustus 2017  wordt gestart met de bouw van een 5000 m2 groot nieuw winkelcentrum aan de (zuidelijke baan van de ) Ringweg in Paramaribo Noord, de nieuwe hotspot.  Vanavond was er een presentatie van de ondernemer Sunil Kalloe eigenaar van Building Depot Suriname en trekker van dit ambitieuze project in het Marriot Hotel in Paramaribo.

Ondanks de sterke terugval in de economie gelooft deze ondernemer sterk in het succes van deze uitbreiding van zijn activiteiten. Het project behelst een meerverdiepingen tellend modern bouwobject met 31 units in de grootte van 25 -200 m2.Retail shopping en recreatie worden het concept van deze Mall. Het ontwerp is van Peter Tenniglo Architects. Naast de winkelunits komen er ook 5 ‘Foodcourts’, terwijl een multifunctionele Cristal Palace  eventszaal van 700 m2  en een even grote  ballroom , met overdekt terras voor shows, huwelijksfeesten en recepties het geheel zullen completeren. De investeringen zijn geraamd op 10 miljoen USD terwijl de geplande openstelling in december 2018 voor de units is en augustus 2019 voor het recreatieve deel . Voor 650 voertuigen is er parkeerplaats gereserveerd in het gehele plan.

De presententatie werd gehouden voor potentiele investeerders, huurders van de units en aannemers uit diverse toeleveringsbranches. (OHM)