President Santokhi decoreert bijzondere Surinamers

Landgenoten die zich op uitmuntende wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor land en volk, zijn gedecoreerd door president Chandrikapersad Santokhi. De decoratie plechtigheid heeft plaatsgevonden op woensdag op het historische presidentieel paleis. De decoraties kunnen geplaatst worden in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid. Het gaat om mensen die reeds voorgedragen waren voor een decoratie en ook reeds aanvaard door het staatshoofd, maar vanwege bijzondere redenen niet aanwezig konden zijn op de decoratie plechtigheid van 21 november 2020.

Volgens de president gaat het om trotse Surinamers die zich onbaatzuchtig hebben ingezet voor onze natie, vanuit hun eigen verantwoordelijkheid. Een toegevoegde waarde bij deze plechtigheid is geweest, het decoreren van personen die hun sporen verdiend hebben de afgelopen jaren bij de Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. Op 13 december bestaat ons nationaal oliebedrijf 40 jaar. “Deze mensen hebben een enorme bijdrage geleverd, op basis van het vertrouwen in eigen kunnen, aan de ontwikkeling, groei en bloei van de Staatsolie Maatschappij en zeker daarbij ook een inbreng hebben gehad in de ontwikkeling van ons geliefd Suriname”, aldus president Santokhi.

De heer Shardhapersad Gangaram Panday is een van de zes gedecoreerden. Hij heeft de waardering gehad van Commandeur in de Ereorde van de Gele Ster. Gangaram Panday heeft een verdienstelijke carrière achter de rug. Hij heeft Suriname gediend als reclassering ambtenaar, notaris en daarna als rechter in alle geledingen van de rechtspraak. “Ik bedank de personen die ons hebben voorgedragen, de commissie die de voordrachten heeft goedgekeurd en natuurlijk de president die de benoeming heeft gehonoreerd.”

De president heeft zijn hartgrondige felicitaties uitgebracht aan de gedecoreerden en de hoop uitgesproken dat deze rolmodellen nog vele jaren in goede gezondheid zullen genieten van deze welverdiende waardering. President Santokhi heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om de Staatsolie Maatschappij Suriname te feliciteren met haar jubileumjaar. “40 jaar, vertrouwen in eigen kunnen. Jullie zijn een bedrijf dat heeft laten zien dat Suriname kan ondernemen ondanks vele tegenslagen. Waardering en respect voor jullie.”

Op de foto van links naar rechts Bhoepsingh Dwarkasing, Shardhapersad Gangaram Panday, president Chandrikapersad Santokhi, Randjiet Kuldip Singh, Marny Daal-Vogelland, Ria Oemar. Zittend: Haripersad Kanhai.

Bron: sun.sr

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *