Psycho Neurobics: techniek van zelfgenezing

Wat is Psycho?

Psycho is de psyche, de geest, de mind of de man van de mens. We hebben de bewuste en onbewuste geest. De bewuste geest is ons intellect, en de belangrijkste functies zijn redenering, visualisering en besluitvorming. De onderbewuste geest is de zetel van emoties en opslagplaats van het geheugen. De onderbewuste geest is in werking in slaap- of droomtoestand.

De mind wordt beheerst door positieve gevoelens. De 4 belangrijkste aspecten van de mind en het geheugen zijn: beeld, kleur, muziek en kunst en grafische voorstellingen. Films en Tv-series beïnvloeden onze emoties door het helder verwoorden van deze 4 aspecten. Advertenties trekken onze aandacht en scheppen indrukkingen in ons geheugen door deze 4 aspecten.

Onderzoekingen hebben aangetoond dat de kracht van het intellect bij de gemiddelde mens voor slechts 1% wordt gebruikt. Bij de hoogst ontwikkelde mensen wordt slechts 10% van hun intellect gebruikt. Wanneer de kracht van het intellect zwak is, kunnen de negatieve emoties en de negatieve vibraties van de omgeving en van andere mensen gemakkelijk je geest beïnvloeden en hierdoor turbulentie en stoornis veroorzaken. Hierdoor kunnen ziektes en spanningen ontstaan en raakt men in een vicieuze cirkel als men geen hulp krijgt.

Psycho neurobics for mind, memory and health

Psycho neurobics is een techniek van zelfgenezing, waarbij je door de kracht van je MIND de Goddelijke energie via zenuwcellen in het lichaam naar de lichaamsdelen overbrengt. Bij neurobics is het basisprincipe, de helende “drietands” benadering: Rás, Ranga en Nád. Het dagelijks beoefenen van deze combinatie wordt gezien als de perfecte “Healthy and Happy Life Style” voor lichaam en geest.

Rás: eenvoudige lichaamsacties, bekend als “Easy neurobics”, middels hastamudrá’s (handgebaren). Deze zijn erg belangrijk om de energiestroom van de 5 elementen, waaruit ons lichaam en de kosmos zijn samengesteld (vuur, lucht, ether, aarde en water), te balanceren. En elk van de elementen wordt gereguleerd door een specifieke vinger van de hand.

Ranga: het visualiseren van 7 kleuren van licht, bekend als “Light neurobics”. De kleuren rood, groen, geel, blauw, oranje, paars en donkerblauw worden gebruikt om de endocriene klieren en de 7 energiecentra (cakra’s) te activeren en het metabolisme op een minimum niveau te houden. Studie heeft uitgewezen dat door concentratie (visualiseren) op 3-dimensionale objecten in de verschillende kleuren (Geo Rhythm Practice), de niveaus van de stress producerende hormonen in het lichaam dalen en dat de niveaus van de hormonen, die de buffer zijn tegen stress, stijgen. Hierdoor wordt het verouderingsproces vertraagd en het welbevinden verhoogd. Het ontketent feitelijk de innerlijke helingskracht en ontwaakt de “onzichtbare dokter” in jezelf.

Nád: geluidvibraties, bekend als “Sound neurobics”. Deze worden gebruikt om de vibraties van de 5 elementen van de natuur op ons lichaam te balanceren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Brahmanád AUM, waarbij middels de klanken O en M in combinatie met de ademhaling, vibraties teweeg worden gebracht in lichaam en geest. Hierdoor stoomt spirituele energie in het lichaam.

SIGFA (Stichting Spiritual, Incorporeal, God, Father, Almighty, Suriname) gaat weer starten met een Psycho neurobics cursus. De cursus bestaat uit 3 lessen van 1,5 uur en zullen gehouden worden op vrijdag 4, 11 en 18 augustus 2023 van 17.00 tot 18.30 uur aan de Henkielaan 33. De lessen zullen verzorgd worden door mw. Ria Doerga en Ramon Doerga Kunt u deze cursus om de een of andere reden niet volgen, dan kun je deelnemen aan de volgende cursus in november 2023, waarvoor u zich nu al kunt opgeven. Voor informatie en opgave kunt u bellen op de telefoonnummers 430821 of 8812341.

OHM, met dank aan dhr. Ramon Doerga