Ratha Yátrá

De Isckon (The International Society for Krishna Consciousness) hield op zaterdag 23 september 2017 haar 2e Ratha Yátra festival om de zegen van Shri Krishna te verspreiden.

Dit festival vindt zijn oorsprong ongeveer 5000 jaar geleden terug in Bhárat in de deelstaat Orissa in een kleine stad Jagannáth Puri. Bij de Ratha Yátrá wordt het incarneren van Shri Krishna in Vrindávan herdacht en ook gevierd.

Mooi versierde karren worden hierbij gebruikt om de murtis van Shri Jagganath, Shri Baladeva en Shri Subhadra te vervoeren langs de straten om zo genade te schenken aan degene die deze beelden aanschouwen.

Zo ook werd zaterdag middag jl. een kar met de 3 murtis door gelovigen voortgetrokken vanuit het sportcomplex Kwatta tot aan het hoofdkwartier van de “Hare Rámá Hare Krishna” organisatie aan de Kwattaweg /hoek Korea en Marinus van Doornstraat.

De belangstelling was goed en kleurrijk; opmerkelijk was dat onder de gelovigen zich iemand bevond die op zijn loopkrukken dansend op 1 been door de straat ging; ook anderen dansten en zongen ook bhajans.

Bij het eindpunt was er een volledig cultureel programma met zang, dans, muziek en met een maaltijd voor een ieder.

OHM