RBN binnenkort ook in Nederland

RBN’s directeur Faried Pierkhan heeft in Nederland een partnerschap gesloten met 070TV onder leiding van Joey Koeijvoets. 070TV is te ontvangen via kanaal 44 van Ziggo in de regio Haaglanden in Rijswijk, Nootdorp, Den Haag, Zoetermeer, Delft, Leidschendam-Voorburg en Wassenaar. Ze heeft een bereik van 1,2 miljoen televisiekijkers.

 RBN krijgt dagelijks exclusief een uur zendtijd ter beschikking voor haar programma’s uit Suriname. Indien nodig kan een extra uur ingevuld worden bij meer content aanbod. RBN hoopt met dit partnerschap twee landen te kunnen verbinden en Suriname dichterbij te brengen bij de diaspora woonachtig in Nederland.

De Surinaamse programma’s Multi Kulti, Halaat(situatie), De Poli, De Jure, RBN’s Hitparade, Kal Aaj Aur Kal, en nog 9 andere producties zullen te zien zijn in Nederland.

De test uitzendingen zullen de komende dagen gedaan worden en aan de hand daarvan zal een startdatum bepaald worden.

 Het is voor het eerst dat een Surinaamse televisie omroep zeven(7) dagen per week zal uitzenden in Nederland. Hoewel de start regionaal is in Nederland, zal aan de hand van de wederzijdse ervaringen uitgebreid worden naar de overige grote steden in Nederland z.a. Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Almere. 070TV zal zich ook inzetten om ook de aansluiting te maken via KPN TV. 070TV zal ook zorgdragen voor het aanleveren van programma’s over de diaspora in Nederland aan RBN. De volledige regie van de uitzendingen via 070 zal RBN Suriname verzorgen. De details wederzijds worden de komende dagen uitgewerkt zodat de Nederlandse kijker ook verrijkt kan worden met de programma’s van Suriname.

 RBN is de overkoepeling van: RP The hot one(89.7FM), RP/Acme (91.3FM),The Beat(92.1FM),Acme Nickerie(103.5FM), RBNTV(5.1), AlphaTV(5.2), Dagblad Suriname, GreenDot digitale pay TV.

 

Bron: https://www.facebook.com/DagbladSuriname/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *