Sarasvati pujá en Vasant Pancamí gevierd

Dinsdag 16 februari was het Sarasvati pujá tevens Vasant Pancamí. Op veel plaatsen in Suriname en ook in andere landen werd er een Sarasvati pujá gedaan en de holiká geplant, een renr ke per (castorolieplant) die bhakta Prahlad moet voorstellen.

Bij de Shri Ram Mandir in het Doekhieprojekt werden er ook ceremoniën gehouden. Op de vyás zat pt. Bansidhar terwijl op pujá dhr. Shyam Debipersad zat. De pujá vond in de mandir plaats waarbij een renr ke per erbij werd gezet, die op een andere dag geplant zal worden. De mandir bhajan samáj bestond uit de 8 jarige Aman Madarie op de tablá, de 11 jarige Janhvi Madarie die de tamburijn bespeelt en bhajans zingt, dhr. Ajay Madarie en op de harmonium dhr. Oemrawsingh. Aan het einde bracht de cautál samáj van het Doekhiprojekt een cautál lied ten gehore.

In de Shri Krishna mandir aan de Lalla Rookhweg werd gisteren ook de Sarasvati pujá gehouden waarbij de ceremoniën in de mandir plaatsvonden en de renr ke per (castorolieplant) werd op het erf geplant. In deze mandir zat op de vyás pt. Dhiren Ramdin terwijl de voorzitter van de mandir, dhr. Anand Poeran, op de pujá zat en ook de castorolie plant (zie foto) in de grond deed. Hierbij werden ook cautál liederen gezongen door de bhajan samáj van deze mandir.

Dhr. Anand Poeran, Shri Krishna mandir

OHM

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *