Satya Dharma Erespeld voor prominente Surinamers

Satya Dharma heeft een aantal Surinamers dat bijzondere prestaties heeft geleverd, onderscheiden met een SuRo-speld en een plaquette. Zij zijn een bron van inspiratie voor velen.

Satya Dharma uit Rotterdam-Hoogvliet heeft een aantal Surinamers een plaquette en SuRo-speld (Surinaams-Rotterdams speld) uitgereikt. Dit in het kader van 30 jaar Satya Dharma en 50 jaar SCV Randjiet Boys uit Doekhieproject. Kisopersad Gangaram Panday, Anand Charan, Rudolf Elias en Henk Ramdin hebben een onderscheiding ontvangen.

Kesopersad Gangaram Panday heeft zich op een uitzonderlijke wijze ingezet voor de Surinaamse gemeenschap en met name voor de sociaal zwakkeren, sport en veiligheid. Als buurtmanager heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd voor de samenwerking tussen Suriname en Rotterdam.
Anand Charan heeft als voorzitter van SCV Randjiet  Boys zich ingezet voor voetbal- en damsport voor Doekhieproject en omgeving. Charan is een vooraanstaand Surinamer met een groot sociaal, cultureel, juridisch en sportief hart. Mede door zijn inspanningen is in 2001 een samenwerking tot stand gekomen tussen Satya Dharma uit Rotterdam en SCV Randjiet Boys.
Aan Rudolf Elias is de plaquette en SuRo-speld uitgereikt voor zijn grote verdienste voor de duurzame ontwikkeling van Suriname. Zijn leiderschap bij Staatsolie is een bron van inspiratie voor velen. Hij speelde een grote rol bij de bouw van de raffinaderij van Staatsolie en de vondst van olie en gas offshore. Door zijn inzet werd Staatsolie de partner of choice voor grote oliemaatschappijen. Tevens ontwierp, financierde en bouwde hij infrastructuur voor het Suriname Bruggen Project. Heden ten dage zet Elias zich in voor het behoud van de Surinaamse biodiversiteit.
Henk Ramdin is de plaquette overhandigd voor de duurzame ontwikkeling van Suriname. Zijn leiderschap bij Suralco, waar hij 34 jaar in dienst was, waarvan 14 jaar als directeur, is voor velen een voorbeeld. Met zijn voorzitterschap van het team dat de onderhandelingen voerder met goud multinational Newmont bewees hij dat de rijkdom van het land aan alle Surinamers toe zou moeten komen.

De SuRo spelden en plaquette zijn uitgereikt door Koemar Khargi, Mahinder Rampersad, Anand Isrie en Madhuri Sheombersingh namens Ramon Ramsodit, president van de stichting Satya Dharma. De SuRo-speld is een door Ramsodit, Ram Rambarthsingh, voormalig kamerlid Harry van Bommel en de kortgeleden overleden burgemeester Bram Peper van Rotterdam in het leven geroepen onderscheiding voor personen die zich bovenmatig hebben ingespannen voor de samenleving en een bijdrage hebben geleverd aan de verbetering van de betrekkingen tussen Rotterdam en Suriname.

Starnieuws