Schitterende presentatie Sri Sri Ravi Shankar in het NIS

Met de komst van Sri Sri Ravi Shankar naar Suriname heeft de Art of Living Suriname weer een groot hoogtepunt beleefd. Dit is het 3e bezoek van de Guru en nu na 21 jaar. In de Anthony Nesty Sporthal konden gisteravond circa 3500 toeschouwers genieten van een goed georganiseerd spiritueel evenement. Vele bewonderaars van de Guru en beoefenaars van Yoga waren op het evenement present.

Sri Sri Ravi Shankar werd vergast op een multi-culti optreden welke zeer tot zijn genoegen strekte. Hij haalde dit voorbeeld van een vredige samenleving aan en drukte de aanwezigen op het hart deze traditie voort te zetten, maar ook niet te vergeten de eigen identiteit te behouden. In dit verband vroeg hij aandacht om de eigen Sarnámi Hindi bhásá niet te verwaarlozen en te blijven gebruiken als kenmerk van de eigen identiteit.

Het thema van de avond was “I stand for Peace”, een slogan die Surinamers en andere wereldbewoners moet aansporen het streven naar vrede in ons zelf te ontwikkelen en dat ook uit te dragen naar de eigen omgeving. Op deze manier levert eenieder zijn bijdrage aan de wereldvrede, maar vooral ook in zijn eigen milieu.

Vasudhaiva Kutumbakam, de wereld is 1 familie, is een gedachte die al in de Veda’s werd geformuleerd en welke ook als lijfspreuk door de Guru wordt meegedragen en uitgebeeld. Niet voor niets is zijn organisatie Art of Living in 156 landen van de wereld actief. Op deze manier kan de organisatie een positieve inbreng hebben in de wereld, wat ook tot uiting kwam bij de Covid-epidemie, waarbij AoL wereldwijd vele hulpprojecten gedraaid heeft. Hierbij hanteert de organisatie een 5 H concept om haar doelstellingen te realiseren:
Homes: Huizen voor gezinnen
Health Care: Gezondheidszorg voor iedereen
Hygiene: Verhoogde hygiëne voor de mensheid
Human Values: Menselijke waarden en normen
Harmony in diversity: Harmonie in diversiteit

Onder leiding van de Guru werd een gezamenlijke meditatiesessie gehouden, waarbij alle aanwezigen inclusief de president van de Republiek Suriname Chandrikapersad Santokhi , volledig tot rust kwamen. Deze sessie duurde 28 minuten wat geheel ongemerkt voorbij was gegaan. Daarmee werd het publiek ter plekke de voordelen van Yog en meditatie gedemonstreerd.
Sri Sri Ravi Shankar zet zijn Zuid-Amerika tournee morgen voort in Guyana.

OHM