Schitterende show van Kathak Dansschool Nrityánjali

Vrijdag avond 14 juni jl. was theater Thalia afgeladen vol bij het optreden van de dansschool Nrityánjali o.l.v. de Kathak dansguru, de heer Anand Ramcharan; deze dansschool die gehuisvest is in de Shri Gopál Mandir aan de Henri Fernandesweg te Weg naar Zee geeft al enkele jaren zeer goede shows in het Thalia theater en andere speciale plaatsen.

De 3e editie van “Colours of Life ” begon met een toespraak van de Indiase Ambassadeur Satender Kumar. Hij was trots op de wijze waarop de dansen hier worden opgevoerd en wordt overgedragen aan jongeren. Hij merkt op dat Surinaamse jongeren veel interesse hebben voor Indiase dansstijlen.

Er waren opvoeringen van klassieke en folkloristische dansen o.a. op een medley van bekende Bollywood zangnummers. Bij de dansnummers werden diverse facetten van het leven uitgebeeld zoals liefde, vreugde, eenzaamheid, verdriet, uitbundigheid, scheiding en verwachting met veel emoties en diverse kleuren. Er was ook een immigratiedans bij met suikerrietstengels. Het publiek was heel erg onder de indruk van de gepresenteerde kwaliteit.

Top muziekanten als Shailendra Madárie, Roché Soháwan, Boyke Sewnáth; hun muziek en de zang van Ilhaam Ahmadali en Fárish Barsátie viel in de smaak van het publiek.

Bron: OHM