Schrijver dichter Rámnáth Sewdien 80 jaar

Rámnáth Sewdien, een van de oprichters en gedurende 35 jaar voorzitter  van de Shri Satnárain Mandir aan de Indirá Gándhiweg, heeft op donderdag 18 januari zijn 80ste verjaardag herdacht middels een tempeldienst. Hij had hiervoor zijn familie, vrienden en een aantal sociaal -culturele en religieuze organisaties uitgenodigd zoals Stg.OHM ,CUS , SSDP e.a.

Uniek op zijn jaardagsviering was ook de eerste presentatie van 3 boeken van zijn hand met gedichten, verzen en spreekwoorden (maslás) die hij na de dankdienst door de eerwaarde  Pt. Sudesh Paragh Missier uitreikte aan o.a.  Stg. OHM, CUS, Pt.Balrám Pátandin als vriend en adviseur alsmede zijn correctoren Rappa Parabirsingh (Nederlandse taal) en Atma Jagbandhan (Nederlandse taal en interpunctie)  en diverse andere personen en organisaties.

De boeken hebben als titel ‘Cirág’ met Sarnámi maslás  en kahávats , ‘Dil Khol Mithá Bol’ met kavita’s (gedichten) en acárs (puntgedichten)  en ‘Openhartig’ met Nederlandstalige gedichten.

‘Voorzover ik het weet is het een unicum  dat 1 Surinaamse schrijver op 1 dag 3 werken publiceert’, zei Robby Parabirsingh in zijn toespraak en korte boekbespreking.

De heer Rámnáth Sewdien heeft eerder op zijn 75 ste jaardag ,de gedichtenbundel Tarang uitgegeven en in de zelfde mandir aan een aantal organisaties en personen uitgereikt. Hij is tot zijn pensionering in het onderwijs geweest  en  kwam daarna in  de zakenwereld terecht. Zijn Hindi les pakte hij op  zijn 60ste op en hij heeft in zijn creatieve uitingen in het Hindi en Sarnámi dankbaar gebruikt gemaakt van de adviezen van Pt.Pátandien.

De drukbezochte jaardagsdankdienst, de boekpresentatie en de gezamenlijke vegetarische maaltijd erna hebben het geheel tot een geslaagde en feestelijke avond gemaakt.

OHM

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *