Schrijver dichter Rámnáth Sewdien 82 jaar

Op zaterdag 18 januari j.l. herdacht de heer Ramnath Sewdien zijn 82ste jaardag.
Allereerst dankte hij de almachtige met een gebedsdienst, kathá waarna hij zijn genodigden prasád en een warme maaltijd aanbood. Hierna heeft hij zijn nieuwste publicatie genaamd Rámáyaṇ in vogelvlucht met 100 leesvragen aangeboden aan vertegenwoordigers van stg. Organisatie Hindoe Media, de Culturele Unie Suriname, het schoolbestuur en de voorzitter van de priesterraad van de Sanatan Dharm, Stg. Suriname Hindi Parishad en de Shri Krishna Mandir van de Mr. J. Lachmonstraat.

Hij heeft dit boek geschreven om vooral de jongeren bewust te maken van de levenslessen die in zeven hoofdstukken in de Ramayan zijn omschreven, om die in het dagelijks leven toe te passen en een beter mens te worden. Deze zeven hoofdstukken heeft de heer Sewdien in verhaalvorm geschreven met daarachter een vragenlijst. Hij hoopt dat dit boek op de scholen zal worden gebruikt bij het vak godsdienst onderwijs.

OHM voorzitter Sunita Ramlochan Tewarie dankte de jarige voor zijn bijdrage aan de religie en cultuur en wenste hem nog vele gezonde jaren toe. Ramnath Sewdien, gepensioneerde onderwijzer is ook de grondlegger en een van de oprichters en gedurende 35 jaar voorzitter geweest van de Shri Satnárain Mandir aan de Indirá Gándhiweg.

Bij zijn 80ste verjaardag heeft hij ook publicaties uitgegeven  met gedichten, verzen en spreekwoorden (maslás) met als titel ‘Cirág’ met Sarnámi maslás  en kahávats, ‘Dil Khol Mithá Bol’ met kavita’s (gedichten) en acárs (puntgedichten)  en ‘Openhartig’ met Nederlandstalige gedichten.
Op zijn 75 ste jaardag heeft hij ook een gedichtenbundel genaamd Tarang uitgegeven.

Ramnath Sewdien biedt het boek Rámáyan in volgelvlucht met 100 leesvragen  aan OHM voor voorzitter Sunita Ramlochan Tewarie en Bhagwan Gangaram Panday en achterin zat Radjen Baldew. Amriet Gangaram Panday van OHM en CUS was ook aanwezig.

Hij biedt het boek aan dhr. Govind Kalpoe, vertegenwoordiger van Sanatan Dharm Scholen bestuur.

Hij biedt het boek aan Pt. Moti Ghisaidoobe, vertegenwoordiger van Sanatan Dharm Maha Sabha.

OHM

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *