Sewintsur doneert 40 zuurstofconcentrators

De samenwerking tussen Stichting Sewintsur en Sewa International USA heeft geresulteerd in de donatie van 20 stuks zuurstofconcentrators van 5 liter en 20 stuks van 10 liter. “Een deel van de zuurstofconcentrators zal binnenkort aan de minister van Volksgezondheid overhandigd worden, terwijl het resterende deel gedoneerd zal worden aan huisartsen in Paramaribo en overige districten”, zegt de voorzitter van de stichting, Ashwin Charoe.

De behoefte aan zuurstofconcentrators was vorig jaar bij een ontmoeting met de minister van Volksgezondheid, door hem aangegeven. Sewintsur heeft hierop haar netwerk ingezet om de donatie gedaan te krijgen. De goederen zijn met medewerking van de ministeries van Volksgezondheid en van Financiën, belastingvrij ingevoerd. De vrachtkosten en inklaringskosten van de 40 stuks zuurstofconcentrators is grotendeels door projectpartner, RAMPS Logistics Ltd., bekostigd, geeft Charoe aan.

Sewintsur is een sociaal maatschappelijke non-profit organisatie, die werkt vanuit de grassroots, zegt Charoe. “Zo is er zekerheid dat de goederen op de juiste plek aankomen.” De stichting heeft vorig jaar in de strijd tegen de Covid pandemie al een grote partij beschuttingsartikelen bestaande uit 520.000 stuks medische maskers, 22.000 stuks handsanitizers, 9.000 stuks reiniging wipes en 2.300 flessen handzeep, aan Suriname gedoneerd. De artikelen zijn verdeeld onder meer dan 200 instanties.

Bron: Starnieuws