Shiv Avatars

Shiv Avatars

Shiv

Shiv Bhagvan hoort tot de Tridev’s in onze Dharm. Voor de creatie op de aarde van Zijn schepselen had hij een verscheidenheid aan avatars en incarnaties nodig. Sommige van zijn avatars waren nodig om zijn volgelingen te beschermen tegen de duivels en verwaande Goden . Vijf van zijn avatars zijn heel belangrijk, aangenomen dat deze het meest waardevol en effectief zijn voor zijn volgelingen .

De belangrijkste vijf incarnaties zijn: Tatpurush, Namadeva, Aghoresh, Sadhojat en Ishan.
1) Tatpurush
Tatpurush is de populairste derde incarnatie van Shiv Bhagvan , die tot uiting kwam in de 21ste Kalpa van de planeet Peetavas. Het verscheen door het gebed van Shri Brahma.
2) Naamdeva:
Tijdens de 20ste Kalpa bekend als de Rakta, veranderde Shri Brahma zijn huidskleur in rood.Hierdoor ontstond een andere entiteit , die door hem Namadeva werd genoemd. Hij is ook een incarnatie van Shiv Bhagvan.
3) Aghoresh
In de Shiva Kalpa (na de Peetavasa Kalp), verschijnt een zwart gekleurde entiteit van Shri Brahma, toen hij in diepe meditatie was. Hij noemde die entiteit Aghor Shiva en deze is dus ook een andere vorm van Shiva Baba.
4) Sadhojat
Tijdens de 19de Kalpa bekend als Shweta Lohit, verscheen er een entiteit aan Shri Brahma, terwijl hij mediteerde, die hij Sadhojat noemde. Sadhojat wordt beschouwd als de eerste incarnatie van Shiv Baba. Uit Sadhojat’s eigen geest verschenen vier leerlingen genaamd Nandan, Vishwanandan, Sunand en Upanandan.
5) Ishan

In de Vishwaroop Kalpa is Ishan de gedaante van Shiv Bhagvan en Saraswati Mata . Vier goddelijke entiteiten zoals Mundi, Shikhandi, Kaste en Ardhamundi verschenen uit de Ishan Shiva. Shri Brahma werd gezegend met hen bij de creatie.

Acht vormen van Shiva Bhagvan:
Er zijn acht verschijningsvormen Shiva Baba: Ugra, Sharva, Bhava, Rudra, Bheema, Pashupati, Ishan en Mahadeva . Tien andere incarnaties van Shiva baba staan bekend als Dash Avatar en 10 incarnaties van de Mata Shakti staan bekend als de Dash Mahavidya. De 10 incarnaties en de bijbehorende kracht (Shakti) waren : de Mahakal en van Shakti was Mahakali. De tweede incarnatie van beiden was Teer en Tara. De derde incarnatie van beiden was Bhuvaneshwar en Bhuvaneshwari. De vierde incarnatie was Shodash en Shodashi of Shri.De vijfde incarnatie was Bhairav en Bhairavi. De zesde incarnatie was Chhinamastak en Chhinamasta. De zevende incarnatie was Dhoomvan en Dhoomvati. De achtste incarnatie was Baglamukh en Baglamukhi. De negende incarnatie was Matang en Matangi. en tiende incarnatie was Kamal en Kamala.

10 Rudra Avatars
Shiv baba werd geboren op de aarde als de elf Rudras uit Surabhi, de vrouw van Kashyap . Deze elf Rudra’s zijn geassocieerd met de gevechten met demonen in het verleden om de mensen en de Goden te beschermen.
Hieronder vindt u de naam van tien Rudras:
1) Kapali 2) Pingal 3) Bheem 4) Virupaksha 5) Vilohit 6) Shastra 7) Ajapaad 8) Ahirbudhnya 9) Shambhu 10) Chand en 11) Bhav.
Incarnaties van Shiva Bhagvan
Naast de bovenstaande incarnaties van Shiva Bhavan , had hij nog een aantal andere incarnaties:
1. Ardhnaarishwar Avatar: De Ardhnaarishwar gedaante van Shiv Baba bestaat uit een half lichaam van Shiva en de andere helft van Mata Parvati. Deze vorm van Shiv Bhagvan is erg rustig en vredig en geeft zegen aan de toegewijden.
2. Nandi Avatar: Shiva Bhagvan verscheen in vele avatars op aarde . Nandi avatar is een van ze.
3. Sharabh Avatar: Deze vorm van Shiva Bhagvan was zijn de 6e avatar .
4. Grihpati Avatar: Grihpati avatar was de 7e avatar van hem.
5. Neel Kanth Avatar: Neel Kanth avatar is ook een van de belangrijke vorm van Hem.Door het karnen van de oceaan was er veel gif ontstaan . Shiva nam alle gif in om zijn prachtige wereld te beschermen tegen de slechte effecten ervan. Mata Parvati had door haar hand om de hals van Shiv Bhagwan te zetten voorkomen dat het gif ingeslikt werd. Daarom is deze vorm van hem bekend als de Neel Kanth avatar.
6. Rishi Durvasha Avatar: Deze vorm wordt beschouwd als de belangrijkste avatar . Deze avatar is verschenen op aarde om de orde van het universum te behouden.
7. Mahesh Avatar: Mahesh avatar is ook een vreedzame vorm van Shiv Bhagvan , die zijn volgelingen zegent.
8. Hanuman Avatar: De Hanuman avatar wordt beschouwd als de hoogste avatar van Hem. Shiva is als deze avatar gekomen in de tijd dat Shri Rama een goed voorbeeld van God en de Bhakt voorhield aan de mensheid.
9. Brishabh Avatar: Brishabh avatar is de zeer grote vorm van de Shiv Bhagvan
10. Piplaad Avatar: Shiva Bhagvan helpt zijn volgelingen om bevrijd te worden van Shani Dosha. De naam van deze avatar is gegeven door Shri Brahma.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *