Shiv Parthiv Pujá Samároh

Op zondag 29 oktober 2017 is op Weg naar Zee een grote pujá ter ere van Shiv Bhagwán gehouden. Deze Shiv Parthiv Pujá Samároh werd gehouden om de eenheid te versterken en voor welzijn van ons land Suriname.Ruim 20 indiase en surinaamse pandits hebben  gezamenlijk ongeveer 2 uren lang mantra’s gereciteerd en gebeden voor dit doel.

Terwijl de pandits de mantra’s uitspreken en bidden werden er door het echtpaar Kewalbhansing die op pujá zat en andere  bhakta’s bloemen,fruit,bladeren en andere vloeibare stoffen geofferd bij het beeld van Shivlinga.Deze linga werd na een Ganesh gebed in een mooie versierde wieg binnengebracht  bij het uitspreken van mantra’s.

De linga is symbool van het heelal en wij als mensen zijn een elemant ervan.De mensen die er aanwezig waren droegen bij aan de verbondenheid  en liefde.De vibratie wordt dan opgenomen in het kosmos.

Er waren enkele prachtige dansoptredens van dansschool van Madhoerie Jagmohan en van Vanshika Thakoer van ICC die een prachtige Shiv dans presenteerde. Mw IndraDjawalapersad en waarnemend president Ashwin Adhin hebben toespraken gehouden en gewezen op het belang van zo’n Shiv pujá en dat Shiv symbool voor het  allerhoogste bewustzijn  en het universele staat. Aan het einde werd de murti per helicopter aan het water toevertrouwd.De leiding van de Shiv Parthiv Pujá was olv Pt. Sharwankoemar  Ramsoedit Tewarie en was druk bezocht.

OHM

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *