Shri Hanuman Chalisa, Ragga Menno ft. Raj Mohan

Vijfentwintig jaar geleden werd rapper en zanger Ragga Menno leerling van zanger, dichter, songwriter en componist Raj Mohan.

Voordat Menno in 2006 naar Suriname vertrok om zich daar te vestigen, opperde hij aan Raj het idee om de Shri Hanuman Chalisa (uitspraak en officiële spelling: Shrí Hanumán Cálísá/Calísá) in hard rock versie te maken. Menno kreeg de goedkeuring van zijn guru en ging aan de slag.

Na een lange en intensieve zoektocht naar geschikte musici en producers bleef Menno teleurgesteld achter. 

In 2013 kwam Raj Mohan naar Suriname op uitnodiging van het Carifesta festival.

Bij een bezoek aan Menno’s bekende Amsterdam Café in Paramaribo kwam de Hanumán Cálísá weer ter sprake.

Menno had Raj’s popalbum Daayra, dat net een jaar eerder gereleased was, inmiddels grondig bestudeerd. En vroeg zijn guru om de song te produceren en mee te zingen.

Al snel gingen beide heren aan het werk. Raj werkte vanuit Nederland met ‘die hard’ punk rock/hard rock musici en Menno werkte aan de compositie en de vocale stemmen in de studio’s in Paramaribo.

De song was ready in 2018 en zij gingen naar India om de video op te nemen in Hampi (Karnátaká, Zuid-India), de geboorteplaats van Shrí Hanumán.

Binnenkort is de release van de rock song en de video van Shrí Hanumán Cálísá.

Dit wereldberoemde gedicht van Swámí Tulsidás wordt door de twee nazaten van de girmitiyá’s in een geheel nieuw jasje gestoken.

Inmiddels zijn er tienduizenden volgers van de Shrí Hanumán Cálísá hard rock versie op social media over de hele wereld. 

Bron: Ragga Menno

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *