Shri Krishna Mandir en Yuvadal organiseren debat: “Naar de mandir gaan: nog iets van deze tijd?

In het kader van het 25-jarig bestaan van de Shri Krishna Mandir aan de Lallarookhweg op 26 februari 2018, heeft de S.C.V. Shri Sanatan Dharm “Shri Krishne” gemeend samen met Yuvadal op zondag 18 februari een debat te organiseren.

Het thema van het debat is: “Naar de mandir gaan: nog iets van deze tijd?

Waarom is er voor dit thema gekozen? In de wandelgangen wordt er door besturen van diverse mandir’s (tempels) en pandit’s (priesters) vaak “geklaagd” dat het bezoek aan de mandir’s aan het afnemen is en dat vooral jongeren wegblijven. Maar aan de andere kant merken we wel dat met hoogtijdagen de mandir’s zeer goed bezocht worden. Om erachter te komen wat de redenen zijn waarom personen c.q. jongeren de mandir wel of niet bezoeken, hebben wij gemeend 2 groepen personen, overwegend jongeren, aan de hand van stellingen, met elkaar te laten debatteren hieromtrent. De stellingen zijn gemaakt aan de hand van wat er zoal leeft binnen de gemeenschap omtrent het gebeuren rondom de mandirdiensten:

Is het nog nodig naar de mandir te gaan nu je veel informatie via tv, social media en internet kunt halen?

Passen de traditionele mandirdiensten nog in deze tijd?

Hoe is de kwaliteit van de pravacan’s (lezingen) van de pandit’s?

Over deze en nog veel meer zaken zullen de 2 groepen met elkaar in debat gaan. Het publiek zal als toehoorder dit debat mee kunnen maken.

Wij hopen dat wij uit het debat wat aanbevelingen kunnen halen voor de mandirbesturen, die kunnen bijdragen aan een toename van de bezoekers aan de mandirs.

Datum: zondag 18 februari 2018
Tijd: 18.00-20.30u
Inloop:17.30 uur
Locatie: Shri Krishna Mandir/Lallarookhweg 21
Voor info: tel.8841502/7113948

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *