Shri Krishna Mandir Lallarookhweg viert 30 jarig bestaan

Op zondag 26 februari was het precies 30 jaar geleden dat de Shri Krishna Mandir aan de Lallarookhweg 21 geopend werd.
Een stukje geschiedenis
In de omgeving Tweede Rijweg/Cocobiacoweg woonden er een groot aantal mensen van voornamelijk Hindustaanse komaf. Overal in Suriname, vooral in de districten waar er Sanatan Dharmi’s woonden, werden er vaker Gánv Pújá’s gehouden, dus ook in de omgeving Tweede Rijweg. (Een Gánv Pújá is een pújá, welke   georganiseerd wordt door de gánv,“de dorpelingen “, die gezamenlijk de handen bij elkaar steken en de kosten samen dragen om tenminste 1 keer per jaar zo een pújá te doen, waarbij 1 van de naaste dorpelingen gevraagd wordt om bij de pújá aan te zitten. Zo een pújá wordt gedaan voor het welzijn van de hele buurt). Er werd in die tijd dan een plek gezocht (meestal een open plek), waarbij een tent werd opgeslagen en eten klaargemaakt; de dorpelingen werden uitgenodigd om bij de pújá aanwezig te zijn.  

Wijlen dhr. Gangapersad Nejal, die toen heel actief was bij het gebeuren rond de Gánv Pújá, heeft in het jaar 1978 een stukje van zijn grond geschonken aan de buurtgemeenschap voor het bouwen van een recreatiezaal, alwaar men de Gánv Pújá kon houden. De dorpsgemeenschap kwam met het idee bij de voorlopige werkgroep, die geïnstalleerd was om de bouw voor te bereiden, om i.p.v. een recreatiezaal een mandir te bouwen, waarbij er beloofd werd aan dhr. Gangapersad Nejal, dat tenminste 1x per jaar de Gánv Pújá gehouden zal worden.
De bouw van de mandir is rond 1981 begonnen en de eerste steenlegger was wijlen dhr. Gangapersad Nejal. Dankzij de constante inzet van het eerste bestuur onder leiding van de heer pt. Inderdew Gangaram Panday is toen een belangrijke mijlpaal bereikt nl. de opening van de mandir op 27 februari 1993. Het huidig bestuur wordt geleid door dhr. Anand Poeran.
Het 30-jarig bestaan werd gisteren gevierd met allereerst een dankdienst in de mandir. Op de vyás zat pt. Prashant Jagbandhan en de pújári was pt. Bisnoepersad Dwarka.
Het programma werd daarna op het terrein voortgezet. Een stukje geschiedenis van de oprichting en ontwikkeling van de mandir werd gepresenteerd door de MC, dhr. Krish Badal, ook een van de ex-voorzitters.


Verder werden personen gehuldigd, die een bijzondere bijdrage hebben geleverd de afgelopen 30 jaar, w.o pandits, leden van de nárí en bhajan samáj, donateurs, vaste medewerkers. Ze kregen allen een oorkonde.

Een stukje entertainment hoorde er ook bij. Er was o.a. muziek o.l.v. dhr. Gopal Poeran, zang door mw. Razia, en dans van mej. Kiran Rampersad. Het geheel werd afgesloten met het snijden van een taart en een vegetarische maaltijd.
 

Stg. Organisatie Hindoe Media feliciteert de mandir met het 30-jarig bestaan en zegt dank aan eenieder die op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd en nog levert voor het in stand houden van de mandir in deze tijd.

OHM