Shri Radha Krishna Mandir SSDP jarig

Op de 25ste jaardag van de SSDP op donderdag 15 december 2016 is een 5-daagse Gítá Yagya begonnen; op deze avond was er herdenkingbijeenkomst in haar bhawan voorafgegaan door een pujá in de mandir; de avond begon met het zingen van ons volkslied waarna de eerste voorzitter van de SSDP mr. Geetapersad Gangaram Panday en echtgenote de diyá aanmaakte, waarbij paṇ

    d

it Oedaibhan Oedit Doebe de mantra reciteerde; het eerste exemplaar van het gedenkboek werd door de voorzitter Roy Boedhoe overhandigt aan de Indiase ambassadeur, de heer Satendar Kumar.
SSDP voorzitter Roy Boedhoe benadrukte in zijn speech de uitdagingen om jongeren te betrekken in Sevá werk, meertaligheid in de mandir en meer info over de Hindú sanskaars. Ook de verbetering van de positie van de vrouw, alcoholverslaving, echtscheidingen zullen de aandacht krijgen. Een bejaardentehuis, sportveld tevens beheerders woning zal de komende perioden hoog op de agenda staan.
Savitrie Gangapersad ging in op de history. Gadradj Boedhoe en Soekhnandan L. Chandrikasing en Naraina waren de eerste pioniers. Geetapersad Gangaram Panday was de eerste voorzitter die de enorme taak volbracht de mandir te bouwen waarvan op 1 mei 1989 de eerste steenlegging plaatsvond en op 15 december 1991 de opening.
Ing. Lakhi was de tekenaar van de mandir. Vele commissies hebben de afgelopen 25 jaar gewerkt. Er is een gedenkboek uitgegeven. Paṇdit Mathoerapersad feliciteerde namens alle mandirs en benadrukte de kracht van eenheid binnen tempelbesturen zijnde de basis voor succes.
Cultuur direkteur Stanley Sidoel zelf buurtbewoner memoreerde de enorme activiteit die hij elke dinsdag ervaart. DNA lid tevens VHP voorzitter Chan Santokhi feliciteerde SSDP met haar positieve werk in de Kalyuga periode. Goede daden worden niet vaak beloond. De rol van de mandir heeft alleen positieve invloed op de samenleving dat geloof biedt. Als cadeau bood hij voorzitter Boedhoe een Bhagavad Gítá aan. Indiase ambassadeur Satendar Kumar die ook aanwezig was benadrukte de Thought of India zijn Wisdom de grootste universele export product via rishis en vele boekwerken.
Oud SSDP voorzitter John Parsadi dankte eenieder voor hun bijdrage de afgelopen 25 jaar. De avond werd afgesloten met muziek van Redemption o.l.v. Steve Girdharie en met lekker eten.


Bron: OHM