Shrí Rám in de fysiologie van de mens

Deví’s en Devatá’s zijn stralende hemelwezens die de manifestatie zijn
van de Allerhoogste. De kosmos is in iedereen aanwezig. De mens is een microkosmos in de macrokosmos. Dus alle Natuurwetten zijn aanwezig in iedere mens. Daarom zijn de Veda’s alsook de planeten en de sterren beschikbaar op elk niveau van ons lichaam inclusief onze cellen en DNA.
 
Rám is Vishnu’s 7de incarnatie en vertegenwoordigt Vishnu’s controle over de output van de hersenen. De lichamelijke structuren die Rám in de fysiologie vertegenwoordigen, inspireren en passen juist handelen aan in overeenstemming met de Natuurwetten. Rám in de hersenen correspondeert met de lichamelijke-zintuigelijke en zintuiglijk-motorische hersenschors (zie foto). In de Rámáyan is de oorlog tussen Rám en Rávan, een strijd om de controle over het handelen. Het is een gevecht tussen 2 tegengestelde impulsen: de impuls van hartstocht of gebrek aan juist onderscheidingsvermogen (Rávan) en de impuls van Dharma of rechtvaardigheid met de juiste en intelligente evaluatie van het doel van handelen in overeenstemming met de Natuurwetten (Rám). Rám’s locatie in de hersenen is dus juist, want dit is de plek van waaruit juist handelen wordt uitgevoerd. Rám’s pijlen staan in de fysiologie voor de zenuwimpulsen die zichersenstam, het ruggenmerg en het perifere zenuwstelsel naar de organen van spraak en handelen. Elke keer als we handelen dan rapporteren onze zintuigen en motoriek terug naar de structuren in de hersenen die Rám vertegenwoordigen. Deze omschrijving van Rám in de fysiologie komt overeen met zijn rol in de Rámáyan: tijdens de strijd is Rám de aanvoerder die zijn strijders inspireert, ondersteunt, voedt en begeleidt. Rám’s boog heeft de vorm van de wervelkolom die het centraal zenuwstelsel ondersteunt. Alle impulsen van handelen gaan door zenuwen die komen uit gaatjes in de wervelkolom. De impulsen in de zenuwen worden steeds aangevuld net zoals de pijlen in de koker van Rám nooit opraken. Het gebied waar Rám gelokaliseerd is in de hersenen wordt begrensd door het oppervlakkige middelste hersenbloedvat.

Dit bloedvat verzamelt bloed uit het gebied dat gerecycled, gezuiverd of verwijderd moet worden. Dit bloedvat komt in vorm precies overeen met de vorm van de rivier Sarayu in India. De rivier Sarayu grenst aan Ayodhyá (de stad van Rám). Het is traditioneel geloof dat wat in de rivier Sarayu gaat, wordt gerecycled en gezuiverd of verwijderd h begeven via dehersenstam, het ruggenmerg en het perifere zenuwstelsel naar de organen van spraak en handelen. Elke keer als we handelen dan rapporteren onze zintuigen en motoriek terug naar de structuren in de hersenen die Rám vertegenwoordigen. Deze omschrijving van Rám in de fysiologie komt overeen met zijn rol in de Rámáyan: tijdens de strijd is Rám de aanvoerder die zijn strijders inspireert, ondersteunt, voedt en begeleidt. Rám’s boog heeft de vorm van de wervelkolom die het centraal zenuwstelsel ondersteunt. Alle impulsen van handelen gaan door zenuwen die komen uit gaatjes in de wervelkolom.  De impulsen in de zenuwen worden steeds aangevuld net zoals de pijlen in de koker van Rám nooit opraken. Het gebied waar Rám gelokaliseerd is in de hersenen wordt begrensd door het oppervlakkige middelste hersenbloedvat. Dit bloedvat verzamelt bloed uit het gebied dat gerecycled, gezuiverd of verwijderd moet worden. Dit bloedvat komt in vorm precies overeen met de vorm van de rivier Sarayu in India. De rivierSarayu grenst aan Ayodhyá (de stadvan Rám). Het is traditioneel geloof dat wat in de rivier Sarayu gaat, wordt gerecycled en gezuiverd of verwijderd.

Bron: sandesá 22 juni 2012


AD 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *