SLM en TUI ontmoeten toerisme actoren.

Woensdag 8 februari vond in de Ballroom van het Torarica hotel de gezamenlijke presentatie plaats van de nieuwe partner van de SLM, TUI. Hiermee is de introduktie van TUI op de route Amsterdam – Paramaribo vanaf 1 mei a.s. een feit.
De direktie van TUI die naar 180 landen in de wereld tourpackages aanbiedt, hoopt dat de Surinaamse ondernemers voordelen zullen halen uit de komst van haar luchtvaartmaatschappij. De nieuwbakken minister van HI Ferdinand Welzijn, riep de actoren op om dwars door alle belangen tegenstellingen heen in te spelen op deze nieuwe uitdaging. SLM Direkteur Robbi Lachmising gaf aan dat de economie de vruchten moet plukken van de Europese toerist.
Van de lekkerste schaafijs voor de deur van Krasnapolsky, de kokosverkoper bij de Grote Boom markt, de vers fruit verkopers, de nieuwe toeristische oorden, de Centrale Markt, allen zullen hun voordelen moeten halen uit de samenwerking tussen de SLM en TUI. De vrees voor concurrentie tussen beide partijen is ongegrond want de soortgelijke samenwerking met de KLM sinds de jaren zestig, is altijd in stand gebleven. Lachmising rekent op de ondersteuning van en het vertrouwen in de nationale carrier. ” Laten we samen werken aan de opbouw van land en volk”, aldus de SLM topman.


TUI betekent Touristic Unique and Inspiring en heeft een hele keten voor het behoud van de kwaliteit. Ze hebben 36 vliegtuigen, 300 reisburos, 16 vertrek luchthavens en 60 vlieg bestemmingen waaronder ook Aruba,Curacao en Bonaire, een omzet van € 3 miljard, 5000 medewerkers, 300 eigen hotels en 13 cruiseschepen. Er zijn diverse pakketten voor elk budget. Het RIU hotel in Aruba b.v. is van TUI. De Nederlander wil dagelijks verse koffie en brood. Overbrigde Resort zal worden omgetoverd tot een 150 kamers tellend resort in samenwerking met 5 investeringspartners naar TUI maatstaven. Een TUI brochure van 50 paginas, een actieve website en promo via social media moet Suriname meehelpen promoten. TUI gelooft in combinatie reizen met de SLM via Paramaribo naar Aruba en Curacao. De huidige verhouding in tickets van toeristen en familie bezoekers naar Suriname zijnde 25:75% moet omkeren. TUI neemt op de woensdag en zaterdag tickets af bij de SLM en vliegt vanaf maandag 3 juli a.s zelf met een Boeing Dreamliner vliegtuig met 300 stoelen. 20 TUI sales agents en andere pressmedia komen in maart a.s. naar Suriname om het land te leren kennen.
De TUI direktie gelooft in in de aanpak : “ Alone we can do so little, together we can do so much more.”